europeer Creative Commons License 2000.06.26 0 0 425
Kedves Medve Laszlo,

most olvastam vissza 414-es hozzaszolasodat, mert akkor nem vettem eszre amior irtad, mivel egyszerre irtuk.

Szoval szerintem a mennyiseggel is baj van az informaciok teren. Nem mindenki olvas ujsagot. Ez teny. Viszont a magyar televizioban hetente 35 percet toltenek EU-val, plusz a hiradasok, amik semmi kezzelfoghatorol nem szolnak, hiszen csak kezfogasokat mutatnak. A 35 percbol 5 perc egy hetfonkenti euroPercek nevu musor, ami teljes mertekben nulla, amit eddig lattam belole, igaz nem mindig vagyok m1 kozelben. A masik fel ora pedig az EUropa-uton cimu. Ami ugyan tetszik nagyon, mert amolyan kis peldakat mutatnak be, hogy milyen egy osztrak szarvasmarha telep, stb, stb. Az ilyennek van haszna. Van osszehasonlitasi alap. Sokkal tobbet er, mint a Hiradoban amikor mutatnak egy szep targyaloasztalt es hadarnak melle valamit, amit mar ugyis tud mindenki. Az EUropa-uton cimu musor hibaja ketsegkivul, hogy nagyon euro-barati, keves negativumot emlit. Viszont beszel azokrol az orszagokrol is amelyek a masik utat valasztjak, lasd Norvegia vagy Svajc. Bemutatja az o eletuket is.
De a lenyeg! A 35 percen kivul nincs mas. A kereskedelmi TV-k nek is neha-neha van egy-egy musora, de olyan keson, hogy addig csak az marad fenn, akit erdekel a tema. Pedig ennek epp az ellenkezoje kellene.
Csucsidoben 5 percek. Mint az az Uzenet az RTL-en, vagy regen volt a Magyarok Cselekedeti a MTV-n. Hirado elott, hirado utan kellene kis ismertetoket adni, hogy mindenki talalkozzon az EU-val, annak elonyeivel, hatranyaival. Hogy ki mit varhat tole. Ez igy lenne korrekt.

Nem emlekszem mit kerdeztel a mezogazdasagrol. A tobbire meg holnap valaszolok. Ma mar tul sokat irtam.

udv.: euroPeeR

Előzmény: Medve Laszlo (416)