Kedves Medve Laszlo,
nem tudok en mar semmit... Az ember neha nem erti onmagat, hogy miert ul le ide a gep ele, hozza be az indexet, es jon fel a forumra. Ket eve amikor eloszor itt voltam egy csodas helynek lattam. Egy hely ahol sokfele nezet kepviselteti magat, egy amolyan igazi forum. Es ahol a masok nezeteit el is fogadjak. Es nem az a fontos, hogy ki hol dolgozik, hany nyelven tud, stb. En sohasem beszeltem arrol, hogy mive foglalkozom, hol elek, miert nem magyar billenytuzettek irok, stb, stb. Talan egyszer emlitettem, hogy voltam egy Nobel-dijas eloadasan, abbol is nagy fikazas lett, hogy miert hozom azt fel.
Szepen lassan felismertem, hogy a topic nem mas, mint a szelsoseges nezetek melegagya. Kezdetben nehez volt ezt elviselni, a sok zsidozast, ciganyozast, idegengyuloletet. Meg engem kialtottak ki rasszistanak a magyar nep ellen! Aztan felfedeztem, ha maradni szeretnek tisztesseggel, akkor itt joreszt a kulpolitikaval fogok foglalkozni, ezen belul ez EU-val. Mas topicokba is neha beirok azert, de kerulom a gyulolkodest.
Es mar itt is csesztetnek! Nem ertem Phoenixxet, hogy miert.
Ez egy igazan jo topic. Ha o annyira szakertone erzi magat, akkor inkabb segitene eligazodni azoknak, akik ebben a temaban nincsenek annyira otthon. De ehelyett bejon egyet kritizalni, leegszerusiti a topicot. De miert? Ez a topic ertunk van, egyfajta utmutato a csatlakozashoz, egy olyan, amit aztan 5 ev mulva vegig lehet nezni, hogy igy is tortent az a nagy csatlakozas. Ebbol a topicbol munkaanyag lehet, hogy hogyan lattuk, milyen cikkeket valogattunk ki, min vitaztunk, mirol volt egyaltalan szo, es mirol nem? Mirol nem tudtunk egyaltalan semmit? Ez engem nagyon erdekel, hogy milyen lesz vegigolvasni ezt a topicot akkor, amikor mar egy darabka tortenelem lesz.
De lehet abba kellene hagyni az egeszet, mert mar itt is csak a fikazast kapja az ember. Megsem szivesen hagynam itt az "index-jelenseget", tul erdekes az ahhoz, hogy egy Phoenixx elriasszon. Inkabb folytatom a topicot...
Valoszinuleg az egesz reform folyamat nem lenne olyan surgos, ha nem lenne csatlakozas. Tehat kozvetett uton a bovites fogalma iranyitja a reformok nagy reszet (lasd iztezmenyi reform, tamogatasi rendszer). Ismetlem kozvetett modon igy nagy hatassal van a reformokra a magyar allaspont is, a magyar igenyek. Ez nem elhanyagolhato!
Kozvetlenul pedig, ha jol emlekszem 1997 ota csatlakozni kivano orszagok (ugynevezett tarsult orszagok) reszt vehetnek mindenfele nagy EU-talalkozon, megbeszeleseken. Ezek kozul a legfontosabb a Miniszterek (vagy Szakminiszterek) Tanacsa, ahol peldaul a magyar fel elmondhatja allaspontjat, csak szavazni nem tud.) Tovabba a COREPER intezmenyevel is szorosan egyuttmukodhetunk.
Egyebkent ez ritka erdekes kerdes, magam is utana fogok meg nezni ennek.
Udv.: euroPeeR