phls
2000.06.26
|
|
0 0
729
|
Vurugya: a kukázó rigmusod pompázatos. A kétbetűs kódokat már beírtam az Adataink-5-be. Akik nem választottak maguknak, azoknak én kreáltam billogot, ld. 718.
Végigolvastam a Galaktikus csevelyt. Ami ebbôl a csevej-t illeti, hát igen, éppen ez ellen a gondolkodásmód ellen küzdünk. Neki így tetszik... No meg a Helyes-e! Mitôl tudnák jól a magyar szakosok, ha ôk is inkább a Word-tôl tanulnak (Móra, Mikszáth stb. helyett)? A rossz (franciául: La Rousse) példa ragadós. Vurugya, okfejtésed kiváló volt. A minket támogató Kemény Gábor szerkesztette Mondd és írd! c. nyelvmívelô könyvben is pont uez van, persze egy kerek kis cikké formálva. (B. Lôrinczy Éva: Aki csevelyt ír, írjon kacalyt is!) Vurugya, van kedved a webhelyünknek a kis nyelvművelô rovatába tömören megírni ezt? (Tudom, ebbôl mindössze a webhelyünk hiányzik...) Persze megemlítve a te meg Szab helyreigazításának fogadtatását is stb. Egyébként Láng György korrektor, akit néhány napja emlegettem, szintén ugyanerrôl írt valahova anno. S talán Hami volt néhány hónapja, aki végigszánkázott a magyar weben, statisztikát készítve a csevej-csevely párról.
Szabi, aki önmagán (=szabin) van: üdv néked, világutazó! |
|