suta3 Creative Commons License 2025.01.24 0 0 6193

"...a Föld, majd a flóra és fauna, aztán Nap és Hold, majd a csillagok!"

"Majd felele az Úr Jóbnak a forgószélből és monda: Ki az, aki elhomályosítja az örök rendet tudatlan beszéddel? Nosza övezd fel, mint férfiú derekadat, én majd kérdezlek, te meg taníts engem! Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat! Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt? Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét; Mikor együtt örvendezének a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadozának?" (Jób 38:1-7)

A Föld teremtésekor Isten fiai már együtt örültek. De vajon hol, ha előtte nem létezett semmi? Azt gondolod, hogy az univerzum annyiból áll csak, ami a Földről látható?

"...mindezek a mai ismereteink szerint kitalációk."

Ismeret? Hogy a Bibliában leírtak nem igazak? Az csak hit. Pont olyan hit, mint a hívőké. És azért csak hit, mert bizonyítani egyiket sem lehet.

A evolúcióval kapcsolatban csak egy kérdésem lenne. Mi magyarázza az emberek és az állatok testének szimmetriáját? Véletlenül így alakult? Evolúció, vagy teremtés. Itt sem bizonyítható egyik sem. Bármelyiket is vallod, mindkettőhöz hit kell.

Előzmény: Zellem Estelen (6191)