Popenka Creative Commons License 2025.01.22 0 0 4373

A lisztes zacskó tetején találod.

Ahol nyitod. A dátum után. Általában, közönséges bolti forgalmazású liszteknél, Coop, Spar, ... pontozott betűkkel nyomtatva. Általában ott a malom betűjele, a dátum, és ennek a lisztminőség vizsgálatnak az eredménye.

Kipakolhatom a spájzot és fényképezhetem a liszteket, de talán eltekinthetünk ettől.

Most van itt a kezem ügyében felbontva 1 zacskó finomliszt (BL 55) és 1 zacskó búzadara.

Mindkettő csomagon A1 minőségjelzés van. Lehetne más, de én direkt utazom az A1-re.

Tehát semmiképpen nem jelent az A-C minősítés szemcseméretet.

Persze, hogy ipari. Elolvastad a linket, amit először küldtem? Megértetted?

Nem tudom milyen forrás kellene még?

 

Covid idején, limitált liszt vásárlási időszak alatt szinte csak C1-et lehetett kapni. Errefelé. Vagy C2-őt.

Én sütök kenyeret. Van, hogy kenyérsütő gépben, de van hogy a géppel csak dagasztok, majd kiformázom, és sütőben sütöm, előforrósított pizzakövön, ami egyszerű samott tégla persze.

 

Az a tapasztalatom, hogy a receptem A és B lisztekkel szépen működik, dolgozik az anyag, a C problémás, néha teljesen kuka. Persze a kenyérsütés sok összetevős dolog.

Mivel a kérdező a liszt minőségére gyanakszik, ...

És igen, a liszt romolhat állás közben. Hiszen a lényege a fehérje, a kenyér szerkezetének megadója, ami romlik.

?

Előzmény: szilvatövis (4370)