A lisztes zacskó tetején találod.
Ahol nyitod. A dátum után. Általában, közönséges bolti forgalmazású liszteknél, Coop, Spar, ... pontozott betűkkel nyomtatva. Általában ott a malom betűjele, a dátum, és ennek a lisztminőség vizsgálatnak az eredménye.
Kipakolhatom a spájzot és fényképezhetem a liszteket, de talán eltekinthetünk ettől.
Most van itt a kezem ügyében felbontva 1 zacskó finomliszt (BL 55) és 1 zacskó búzadara.
Mindkettő csomagon A1 minőségjelzés van. Lehetne más, de én direkt utazom az A1-re.
Tehát semmiképpen nem jelent az A-C minősítés szemcseméretet.
Persze, hogy ipari. Elolvastad a linket, amit először küldtem? Megértetted?
Nem tudom milyen forrás kellene még?
Covid idején, limitált liszt vásárlási időszak alatt szinte csak C1-et lehetett kapni. Errefelé. Vagy C2-őt.
Én sütök kenyeret. Van, hogy kenyérsütő gépben, de van hogy a géppel csak dagasztok, majd kiformázom, és sütőben sütöm, előforrósított pizzakövön, ami egyszerű samott tégla persze.
Az a tapasztalatom, hogy a receptem A és B lisztekkel szépen működik, dolgozik az anyag, a C problémás, néha teljesen kuka. Persze a kenyérsütés sok összetevős dolog.
Mivel a kérdező a liszt minőségére gyanakszik, ...
És igen, a liszt romolhat állás közben. Hiszen a lényege a fehérje, a kenyér szerkezetének megadója, ami romlik.
?