Nos, itt a "liliom szépségénél", blődlibb állítások hangzottak el.
"Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat."
Szépen is néznénk ki!
Butaság.
Az emberiség hajnalán, őseinket eltartotta a természeti környezet, és ruha nélkül is elvoltak.
Ám már a Biblia idejében is kellett a ruházat, az élelemért, a fedélért dolgozni szükségeltetett.
Amint az alapszükségletek megvannak, onnantól jöhet létre igény kultúrára.
Az állatvilágban is onnantól létezik "közösségi élet", ha az élelem már megvan. Nagyban függ ez attól, mennyi idő alatt képesek a napi betevőt biztosítani.
És ezt növényre vetíteni, még butább dolog. És nyilván a természetben van büdös, rohadtság illatot árasztó virág is.
"Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk? Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. "
Nem. Minden ember igyekszik a szükségleteit előteremteni, akár hívő, akár nem.
Ráadásul a "pogány " akár másban hívő, más Isten, istenek létét valló embereket is takarhat. Ahogy a hívők megalkották az "ateista" fogalmát, azokra akik nem az ő istenük létében hisznek.
"Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. "
Nem. Dolgozni kell érte. Minden ételért, italért, ruháért. Tudjuk.
Ellenben keresni Istent, az "országát"??? Kit és hol? Még két egyforma elképzelés sincsen. "Igazsága" meg amit él, hisz, csupán.
Én megkülönböztetem a hitet, a vallási hittől!
Nem u.a. hinni, hogyha beszállsz a liftbe, az elvisz a kiválasztott emeletre épségben, mint hinni, hogy a halál után feltámadsz, és a mennybe jutsz.
A tudás az sok nagyrészt hiten ALAPSZIK. Tudom, hogy létezik Ausztrália, noha sosem voltam ott. Miért hiszem a létét? Mert millió információn alapszik, filmek, térképek, ott járt emberek beszámolója, tényeken nyugszik.
Ellenben a Biblia lehetetlen dolgai, képtelen történetei, mesés lényei, csupán az ismerethiányos, ismeretlen szerzők kitalációi, és évszázados folyamaton keresztül alakították ki, és még így is ellenmondások halmazát tapasztalja.
Ne felejtsük el, korunk az ismereteink és a tudásunk meghaladta. Nehéz komolyan venni egy ókori vallási irodalmi művet, aminek már az első sora képtelenség.
Letűnt korok embereinek a gondolkozást, érzelmeit, és fantáziáját ismerhetjük meg belőle, de valóságnak vélni, tényként kezelni az írottakat ostobaságra, tanulatlanságra utal.
Hinni azt bármit lehet!
Erre jó példa a keresztény fundamentalisták tömege.
Számomra lehetetlen, mivel az ismereteim kizárják. Már 12 évesen elfordultam a kereszténységtől.