Egysze mikor Szentendrén voltam éppen ideiglenesen, volt egy kitelepülés .
Valamilyen úton módon bevontak engem is . Hirtelen felindulásból nekem adtak egy Gaz 66 os kulcsát s azzal kell majd kimenem . Azzal még nem is volt gond hogy sikerült elindítani a szerkezetet ( közben már mindenki elhagyta a telephelyet ) én meg kereste a sötétbe hol lehet a váltókar . Talán egy 20 perces küzdelem után feladtam :( . Szépen vissza mentem a szállás és vártam majd csak vissza jönnek a többiek .
De a sztori lényege most jön !
Vissza érve a telephely parancsnok látta, hogy a eggel rám bízott Gaz ott áll a helyén . Egyből hivatott is , s kérdezte miért is maradtam bent a lagtanyában .
Jött a fura jelentés : XY rng megszólítás után jelentem ,hogy nem volt a gépjárműben váltókar . 😳😳
Erre XY tiszt jelentés írt és kivizsgálást kért az ügyről . De személyesen is megnezte és bizony elindult egy hivatalos ügy . Lopás történt a telephelyen . Egyből kezdték a telephely ütikkel és a vezető szerelők kihallgatásat az éltünk váltókar ügyében . Aztán úgy délután az egyik szerelő megnezte az autót és szólt még van az sak egy kicsit el volt bújva .
Szóval a Gaz 66 nak a valtókarja a vezető ülés mögött található.
Mentségemre azt tudom felhozni ; Reggel 5³⁰ kor ébresztő és kezébe nyomták a H. -..-.. rendszamú autó kulcsát és azzal kell majd kimennie a csapattal . Én életemben először ültem ilyen járgányba . A sötétbe a kulcsot sem tudom hova kelllett rakni .
Azt is egy másik katona társ rakta a helyére és ott is hagyott .
De az ,hogy egy telephely parancsnok sem igazán tudta hol is van az a váltókar az is biztos . S mekkora ügyet generálnak pár perc alatt a semmire .