székkutas Creative Commons License 2000.06.25 0 0 107
A napokban a 12-12 telefonon igen alaposan kioktattak, (kérésemre) hogy miért jó az ISDN vonal. 2 db telefonszámmal és vonallal, egyidőben telefonálhatok, eddig számomra ismeretlen hangminőségben, internetezhetek, fantasztikus gyorsasággal. Ha leadom az analóg vonalamat, mindössze 12.500 forintért (30.000 forint kedvezménnyel) megkapom az új vonalat. A havi 4500 forintos előfizetési díjam mellett, amit minimum 12 hónapig fizetek, vállalnom kell 3000 forintnyi havi kötelező használatot. A Mindenkinek csomag hasonló feltételekkel él, mint az analó vonal esetén.
Az ajánlat csábító volt, szinte azonnal megrendeltem.
Pár nap múlva bejelentkezett nálam egy üzletkötő.
Aztán pillanatok alatt kitöltött egy megrendelést, miután nagyjából elmondtam, hogy mi a szándékom. (Ő már tudta, hiszen a számomat, címemet megkapta(!!) a 12-12-től. (nem csak ő, egy kollegája is, mert előtte már más is keresett)
Aztán a dologból mégsem lett semmi, ugyanis nem tudtunk megállapodni a feltételekben. Hogy miben?

1.) 12, avagy 24 hónapos kötelező előfizetést vállalok-e, ha az ISDN vonal melett átiratom a jelenleg meglévő Mindenkinek átalánydíjas szerződést. (az üzletkötő szerint csak akkor 12 hónap, ha felmondom a jelenlegi internetszolgáltatóm szerződését és a Matávnettel kötök egy újat.)
2.) Átírható-e, vagy csak új megrendelésként alkalmazható a Mindenkinek csomag. (az üzletkötő szerint újat kell kötni.)
3.) A Mindenkinek csomag megléte esetén a 3000 ft-os "kötelező fogyasztást" elhasználom-e? (az üzletkötő, és a főnöke szerint ugyanis nem, vagyis e csomaggal 7000 Ft.-os kötelező fogyasztást vállalok!)
Mindezen kérdésekre a szerződésminták nem adtak egyértelmű választ. Emiatt elbizonytalanodtam, hiszen mindössze csak arra voltam kiváncsi, hogy milyen kötelezettségeket vállalunk kölcsönösen a szerződés aláírása esetén.
Sokat beszélgettünk, de végülis ezt nem tudtam meg. Emiatt azt sem, hogy mikor lesz ISDN vonalam.
Abban maradtunk, hogy mindketten érdeklődünk a MATÁV-nál, hogy hogy is van ez?
Tényleg hogy is van ez?

Előzmény: másikBalázs (106)