akoel1 Creative Commons License 2000.06.25 0 0 4
Kedves álomhajós

Szóval, úgy néz ki a dolog, hogy Jézusnak volt egy öccse, Jakab (valójában több fiú és lány testvére is volt, de ez most nem érdekes)
Amikor elkezdett J lába alatt égni a talaj, akkor hatalmát, jakabra hagyta. (Ugyanis egy zsidó szekta vezetöje volt, mely célja egy független önkormányzat, de most ez sem érdekes)
A Vatikán hatalma pedig J-ig visszamenö jogfolytonosságon alapul:
Vagyis, hogy J hatalmát Péterre (Szent) hagyta, aki láthatta J keresztre feszítését, ami egy egyszeri és megismételhetetlen élmény volt, senki nem részesülhet benne többé.
Namármost a Pápa Szent Péter örököse.

Pont most, hogy pontosítás kedvéért utánnaolvastam, megtaláltam, hogy ki csinálta meg az Egyház-at. És azt hiszem ezzel már válaszoltam is a saját magam kérdésére. Azért megosztom, ha érdekel:
Ez 325 május 20-n történt a Törökországi Nicea-ban.
Ez volt az elsö zsinat, amit az akkori Római császár Konstantin hivott össze, hogy elmondja a világból összehívott, magukat kereszténynek nevezö, alapvetö hitbeli kükönbségeken civakodó csoportok vezetöinek a szabályokat.
Azért volt ö az egyedüli császár akkoriban, mert a másikat, Luciniust gyorsan megölette, miután ráfogta, hogy megszegte azt az egyezséget, hogy mostmár béken hagyják a birodalomban müködö egyistenhiteseket.
Igy kivívta a Krisztus-kultusz teljes támogatottságát.
Valójában ez egy nagyszerü stratégiai lépes volt a rend fenntartását veszélyeztetö, tulságosan sok vallás megszüntetésére, a zsinat pedig még tovább szükitette a kört, a kölönbözö keresztény frakciók kibékitésével.
Na, ö fektette törvénybe, hogy J Isten volt (habár ezt Pál (a fordulós) találta ki), amit elég viccesen egy egyszerü szavazással döntöttek el ugyanezen zsinaton.
Viszont nem az ö nevéhez füzödik egy a 8. sz.-ban készített és állítolag az ö parancsát tartalmazó dokumentum, ami megalapozta a római egyház azon jogát, hogy világi kérdésekben is tejhatalma legyen. (Mert állítólag Szent Péter, J jogutódja átadta ezt a hatalmat Róma püspökének)
(Hozzá kell tenni, hogy Konstantin a halálos ágyáig a Sol Invictus vallás hívöje és föpapja volt.)

Azt azonban még mindig nem tudom, hogy Konstantin hozta volna-e létre a Vatikánt, de nagyon valószínü.