White Falcon Creative Commons License 2000.06.25 0 0 607
Sajnos csak ritkán szólhatok hozzá a fórumhoz, de néhány alappontot szeretnék tisztázni mások nevében is.
Való igaz, hogy az utóbbi időben mjeglehetősen az akció irányába lendült el a Star Trek, de ez egyértelműen csak a piacképesség fenntartása miatt van így.
1. A sorozatot főbb vonalakban az amerikai átlagpolgárnak gyártják, de megpróbálják úgy kialakítani, hogy az még mindig az igényes közönséghez szóljon.
2.A sorozatot nem mi találjuk ki, ebbe mág csak ötlet szintjén sem engednek beleszólást.
3.A magyar adással kapcsolatban: a Tv3 csak 52 epizódot adott le mint tudjátok, a többi 125 mág hiányzik.
4. A DS9-nal nem lehet kezdeni, mert a Wolf 359 teremtette a későbbi Benjamin Siskot, továbbá annyi TNG-s vendégszerep és utalás van, hogy nem lenne értelme.
5. A VOY csak az után lett ilyen "real action", miután Jeri Ryan feltűnt benne. Akik esetleg nem tudnák, ő Rick Berman, a producer élettársa, ők ketten határozzák meg mi legyen az egész ST-ben. Egyébként Miss Ryan mindig is nagyon törtető volt, amelyet már a Sötét Ég c. sci-fi sorozatban is kimutatott azzal, hogy kitúrta a női főszereplőt.
6. A mozifilmek csak azért igényesebbek, mert Patrick Stewart és az élettársa Wendy Neuss(szintén producer) ill. Jonathan Frakes igyekeznek valamit megmenteni Roddenberry szelleméből, amihez Berman kissé hűtlen lett.
7. egy hónappal ezelőttig én is láttam minden ST epizódot a TOS-től a VOY-ig bezárólag, ezért én is azt mondom, leszóló véleményt csak az alkosson aki ismeri a filot meg stb.
8.a vetítéssel kapcsolatban emilezzünka tv2-nek meg az RTL KLUB-nak, hátha valamelyik leadja.
9. bevezették már a szerepjátékot a kártya mellé?
Ha még nem, ezért meg szólni kéne a ST klubnak.