Pirx Creative Commons License 2000.06.24 0 0 251
Köszi, netizen, korrekt választ adtál (érdekes, hogy a mélységekből előbukkant ez a topic is).
Képzeld, nekem is 795FT-m van! :)))))))

Azért még van hozzá megjegyzésem, zsoltuhoz persze:
a munkahelyemen csak Mac-ek vannak, én egy G4-en dolgozom, vagyis a legújabb eresztésen. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem élvezem.
Ezt meg egy már némileg elavult 300-as Celeron procis PC-n pötyögöm be. Nem márkás gép, de a PC-k legnagyobb előnye éppen ez: ha nem akarsz egy vagyont kifizetni a márkanévre, akkor olcsón használható géphez juthatsz.

Az általad említett összerakatást nem igazán értem: egy HP-t, IBM-et vagy hasonlót nem rakatsz össze, hiszen előre elkészített konfigokban létezik. Ellentétben egy noname géppel, amiben az van, amit akarsz. Aki géppel dolgozik, némileg ért is hozzá, maga válaszhatja meg, mi kell bele (a pénztárca meg engedélyezi, vagy nem).

Az általad említett kompatibilitási problémát nem értem: általában az szokott lenni, hogy valaki Corel csomagot használ PC-n, és nem tudja megnyitni a Mac-en mentett anyagokat. Ez igaz. De ha azonos, vagy nagyobb verziószámú Photoshop, Freehand, Illustrator vagy Quark van a gépén? Nálad ez nem szokott sikerülni? Mert akkor valamit rosszul csinálsz.
Abban viszont igazad van, hogy a pc-re írt progik jóval nagyobb helyet követelnek. Sajnos.
Viszont: egy jól összerakott pc-n ugyanolyan stabil a jól felinstallált oprendszer, mint a Mac-nél. Az én gépem pl. nem szokott lefagyni. Csak sajnálni tudom azokat, akiknek a gépére ez nem igaz, szar lehet. Tapasztalni tapasztaltam a gyakori lefagyást, méghozzá Mac-en, a G4 előtt uis egy PowerMac-en dolgoztam pár évig (asszem 8500/150-en), na az aztán nem kényeztett el.

Egyébként, ha már lefagyás: az már előfordult, hogy Q3 közben lefagyott a progi, ilyenkor CtrlAltDel, Q3 újraindítás. Na,Mac-en ilyen nincs, ott a gépet kell tréfagombozni...

Javaslom, jöjjenek végre a Mac klónok, akkor meg lehet majd látni, miként dönt a felhasználótábor. (Nem véletlen, hogy a magyar piac pl. csupán egy Mac-es sajtóterméket képes eltartani, s azt is csak ezen a színvonal alatti szinten éri meg kiadni...) :(((((((