kavicsos1964 Creative Commons License 2025.01.12 0 0 42437

Két őszibarackfám van de ha a lemósót rézzel kezded és nem spórolod ki az anyagot belőle ,de a gyártó már kispórolta ,én már évekóta a Kuproxatból 1 decit öntök 10 literhez és ezt gépi vagy kézi permetezővel viszem fel rá 3 irányból és valóban lemosom vele akkor a tafrina már nem tud labdába rugni ! De csak ami nekem hatott a cuproxan ,vagy a Sampion 50 WP . A gyári Rézkén és hasonló vackok itt semmit sem érnek ,vagy nincs bennük elég hatóanayag csak rá van írva hogy az ilyen olyan töménységű ,vagy a szer formáció nem jó ide . Még a bordóilét is, beletettem az előirás szerinti mennyiséget és leláttam a 60 literes ballon fenekére olyan híg lett ,egy kis zavaros víz lett belőle . Na nem gatyáztam belevágtam 1 litert mindjárt jobb lett a kép . Ebben a két esetben nem szoktam az előírást nézni hanem vizuálisan lássam hogy befogja a fát ha szórom ! egy évben egyszer szórom nem okoz olyan nagy környezeti katasztrófát ! A háti légfújásos gépek nem jók a lemosásokhoz ez viszont tuti . Több helyen is megfordulok olyan helyeken ahol ilyen gépekkel végzik a permetezést tiszta beteg minden sokszor ! És akkor elmondja a gazda hogy lefújta ahogy mondtam de semmit sem ért ! Stillel én is fújtam egyszer ,ette a vegyszert de a fa nem nagyon úszott ,meg meg nem folyt ,de ott akkor nem is nagyon volt termés a gombák letarolták ,pedig mindent úgy csináltam ahogy máskor is szoktam . Ez szomorú tapasztalat . Lombban lévő fákon biztos nagyon jó mert forgatja a leveleket de az ágaknál nagyn kicsi lesz a fedettség a legtőbb csak lézennyezést okoz ,vagy a környező talajra hullik le . Mindenütt lesz csak ott nem ahol kéne . A nevikénest is egész a rügypattanásig kivárom és akkor fújom megint bőlével 3 irányból és itt sem tartom be az előírást . De ez meg lehet még hasznos is a talajnak amúgy is kénpótlást igényel sok talaj .

Előzmény: lukacs89 (42436)