Marvel1Pinarello Creative Commons License 2 napja -6 0 58558

Értem amit írsz, de szó nincs rögtön foglalkozásról. 4 év volt az előkészítés/megvalósításra, azért az nem kevés idő. És azért egy Budapest Bank, Takarékpénztár, Magyar Kereskedelmi Bank informatikusi állománya talán képes lehet arra, hogy megoldják a rendszerek közti átjárhatóságot, legalább a beléptetés szintjén. De ugye itt jön be a különféle csoportok, biznicmanusok érdeke, mert ugye egy - amúgy teljesen fölösleges - beléptetőrendszerért havi szinten csilliárdokat lehet elkérni, "üzemeltetés" címen, és hát erről senki sem akar lemondani. 

Milliárdos tétel a hardvercsere? Persze, mert a megfelelő cégtől kell megrendelni, a megfelelő emberen keresztül, azért az összegért, ami mindenkinek jó. Ha én most kiírok egy pályázatot pontos paraméterekkel X darab szerverre, gépre, egérre, monitorra, stb. akkor ezer ajánlatot kapok egy napon belül, és lesz benne legalább 300 millió forint eltérés. 

Nem pénz, akarat kérdése lenne, írtam már itt is, hogy 2-3 éve katamaránt vettek a lízingesek 400 millióért a Balatonra, mert már mindenük IS volt. Dobogós helyezéseik vannak versenyeken, szóval nem valami látványladik. 

Saját átállási élmény:

Éppen a vodafon-one átállás miatt küzdök, a megrendelt tévét, telefont rákospalotai címre vitték ki, ami tök jó, de én a Duna túloldalán lakom. Ugye 2 évente szerződéskötés, lakcímkártya és személyi ellenőrzése, adategyeztetés, faszom. 2025 január 6-án IS, amikor szerződéskötés, rendelés, aláírás. És az MPL küld egy ímélt 9-kor pénteken, hogy 8-11 óra között kiviszik a rendelést. A futár meg felhív 10-kor, hogy itt áll az ajtóban. Én meg Dunaharasztiban a tetű2 raktárában bazdmeg... (újra indul valami főzőműsor, annak a díszleteit keresgéltük) de ő visszajön akkor később, úgyis itt van egész nap a XV-kerületben. HOL??? A vízen túl lakom 20+ éve...

Előzmény: csicsau (58557)