Na ez is meglett volna.
Most a China Southern-nel mentem, mert verhetetlen ajánlata volt, normális érkezési/indulási időkkel. Sőt, Kantonig még Premium Economy-t is kaptam, csak úgy ingyen, szje-szje!
Beleestem a saját csapdámba, e hasábokon többször szóltam, hogy regeljen mindenki az eTravel.gov.ph-n, erre nem elfelejtettem? Persze Ferihegyen az volt az első kérdés, hogy a bereg megvan-e. Bevallottam, hogy nincs, de azért becsekkoltak azzal, hogy a tranzitban csináljam meg. Megcsináltam, de birkózni kellett az útlevél beszkennelésével, ott bénáztam az emeleti asztaloknál fél kézzel, de aztán csak sikerült.
Kantonban 19 fok, dunsztos reggel, buszozás a géphez, megy a klíma 1000-rel. Ja még előtte biztonsági ellenőrzés, félreállítanak többedmagammal. Jön a vámos gyerek, hozza a bőröndömet, nézi a kütyüjén a felvételt, kérdi "fire", de azt se értem, mert 'kínaiul' csak valami "fáj"-nak hangzik. Mi? Nézek bambán, hogy ennek meg mi baja. Aztán a mellettem álló magyarok segítenek ki, hogy tűzijátékra (firework) gondolhatott. Akkor ugrott be, hogy tényleg tettem be csillagszórót. Azt szépen el is kobozták, utána mehettem, de még megmotoztak mindenkit. Szóval ezek még a tranzit cuccokat is átvilágítják, elemes játékautókat szedettek ki indiainak kinézőkkel, azt legalább visszaadták, de jól gondolja át mindenki, mit tesz a becsekkolt poggyászába, ha a népi Kínában száll át, nem túl kellemes ott mindenki előtt a degesz bőröndöt nyitogatni, mert ott kell, csak ezért nem kísérnek be külön szobába.
A rettenetes Terminal3-at Manilában pár hónapja átvette működtetésre a San Miguel Corporation, az 1etlen valamire való nyugati színvonalon működő vállalatcsoport az országban, miután a kormány feltette a kezét, hogy ehhez sem ért (meg semmihez se). A kezdeti eredmények már látszanak, kezd gördülékenyebben menni a folyamat, 1edül az a nyomorult eTravel-es regisztráció okozott káoszt, akinek nem volt, az is beállt abba a sorba, ahol kellett volna hogy legyen, azokat úgy kellett málhástól-kiskocsistól visszafordítani, hogy 1 másikba álljanak be, ahol megcsinálják. Ezzel tud menni az idő rohadtul. Akinek megvan, kap 1 qr-kódot, azt kell lementeni képernyőfotóként, aztán felmutatni, valamivel leolvassák, és lehet kimenni, App nincs, webes az egész cucc, ahogy korábban már írtam. Kifelé még 1x már nem kell megcsinálni. Hogy miért nem hagyták meg a papír alapot nyugdíjasoknak, IT-analfabétáknak, rejtély - vagy én nem vettem észre?
...folyt.köv.