keton Creative Commons License 19 órája 0 0 488526

Őszintén szólva, nehezemre esik elképzelni, hogy van olyan épeszű, profitorientált cég Magyarországon, amelyik inkább fizet egy teljes alkalmazott bért, hogy Mancika a papírcsomagokkal járjon a hivatalokba, ahelyett, hogy egy kattintással elintézné. :) 

A helyzet az, hogy a cégek valóban nem tudják megkerülni az elektronikus létet (például villanyszámla cégeknek idén január 1-től kötelezően e-számla, de mondjuk bankszámlát sem igazán vezetnek már papíron úgy fél évszázada minimum :) ). Magánemberek talán, de valójában ez is csak önámítás: ha bemész a sóhivatalba, onnantól ugyanúgy minden villanyon megy, csak nem a mobilapp a frontend, hanem Gizike. Szóval nem a DÁP-tól leszel "része a rendszernek", kár démonizálni.

Azt nem tudom, hogy mezei alkalmazottnak miért lenne kötelező DÁP-ot használnia, szerintem ez jogilag is karcos egy kicsit. Abban viszont viszonylag biztos vagyok, hogy 2025. január 8-án tud működni zavartalanul egy magyarországi cég úgy, hogy az alkalmazottaknak nincs DÁP-ja. :)

Előzmény: 8Törp reload (488520)