Ez nem korrupció, ez egy rendszerszintű hiba, hogy ki lehet zsákolni magáncégekbe, országok pénzét.
Pontosan ugyan ilyen rendszer működik az oroszoknál is, csak ők még azelőtt csinálták ezt, mielőtt mindenük külföldi kézre került volna. Meg jóval nagyobb és gazdagabb ország, tehát több forrás csorog le a plebszhez, ezért kevesebb okuk van elégedetlenkedni, meg korrupciót kiabálgatni, meg ott még azért benne van a pakliban, hogy szívrohamot, vagy agyvérzést kapsz ha nagyon kiabálsz, vagy kiesel egy ablakon és nem a földszintről.
És ugyan ez megy az usában és szerintem kb a föld összes országában.
Érdekes módon ez, a Magyarországot bírálókat nem zavarja. Innentől kezdve nekem hiteltelen.
Majd amikor az olyan alakok mint Soros György, kitüntetés helyett bilincset kap, vagy amikor Hunter Biden elnöki kegyelem helyett letöltendőt, akkor esetleg elgondolkodom, hogy adok-e a bírálók szavára.
És ehhez a korrupciós témához hozzátenném azt is, hogy az élet sosem volt könnyű, vagy olcsó, de főként nem a politikusok, vagy a nagytőkések oldották meg a lakosság gondjait. Esetleg enyhítették, vagy még nehezebbé tették az életet.
Régen létezett olyan fogalom, hogy államférfi. Na az olyan oldott meg problémákat, az tudott célokért dolgozni, tudott hosszútávon gondolkodni, befektetni az országa jövőjébe, olyan dolgokba, amiket lehet meg sem élt.
Ilyen ma már nem létezik. Harácsoló, enyveskezű, hazaáruló, gazdasági érdekeknek hajbókoló politikusok vannak helyettük. Mutassatok nekem egy gazdasági szektort, ahol az elmúlt 40 évben erős állami hídfőállás épült. Valami, amire támaszkodhat az ország. Nem magán céget kérek, államit, amit kormányváltás esetében át kell adni az újonnan megválasztott vezetőknek. Amikor sikerül azt felfogni, hogy sem a mostani ellenzék és annak elődjeik, sem a jelenlegi kormánypárt ilyenre nem törekedett sosem, akkor el lehet gondolkodni a miérteken.
Ja és meg lehet nézni, a hajdan erős gazdaságokkal rendelkező országok mai helyzetét is. Franciaország, Németország, USA... Teljesen leépítették őket a politikusaik. Szóval mindez nem csak itthoni sajátosság, mégis valahogy ez egyáltalán nem zavarja az országunkkal szemben, kritikát megfogalmazóakat.