Bölcs Árnyék Creative Commons License 2025.01.06 0 1 425

https://erdosattilask01.lapunk.hu/az-uj-kvazi-logaritmusom-az-egyesito-fizikakert-1214596

Az új kvázi-logaritmusom az egyesítő fizikákért !

Az ad hoc tudományok polcáról !

Az előző "Újmagyar(Mézga+BCPL) nyelv a Szép újvilágban(Huxley)"  tanulmányomhoz  nem készült ChatGPT MI beszélgetés, ezért azt most itt pótolom ! A továbbiak megértéséhez szükséges az ismerete, ha nem olvastad volna, akkor először azt jel elolvasnod ! 

Az az elemi fizikai képletekről szól, ez a tanulmányom meg annak a második része, és a felsőbb analitikus képletekről szól, mint az integrál és differenciál számítás képleteiről, skalár-vektortér képleteiről, tenzoros fizikai képletekről, mint amilyen a relativisztikus gravitáció téregyenlete is és a Dirack-egyenlet képletéről is bár róla csak érintőlegesen szól !  Ez nagyon nehéznek tűnhet neked, de rengeteget segített benne a ChatGPT MI, de nyugodtan belekezdhetsz olvasni,  mert meg fogod érteni ! 

Amikor elkezdtem e beszélgetésemet a ChatGPT MI "igen nagy nyelvi papagájjal", akkor még nem tudtam, hogy mire fogunk közösen kilyukadni !  Együtt felfedeztünk egy új matematikai operátort, ami különösen alkalmas a magas elméleti fizikai képletek megértését elősegíteni ! Biztos vagyok benne, hogy a segítségével az iskolás lányokból az elméleti az fizikához jól értő érett nők lesznek, és a régi fizika formalizmusai mehetnek a levesbe ♥  Ezek az új operátoraim a követezők lennének /: 

⎖ : kvázi hatványozás
⍻ : kvázi gyökvonás
∦ : kvázi logaritmus  

, de ezekre csak a ChatGPT MI modellel való beszélgetésem végén jöttünk rá ! Másképpen működnek mint a nem kvázi szokványos: hatványozás, gyökvonás és logaritmus, és éppen ez a másságuk hoz új paradigma-váltást az elméleti fizikában ! - különösen a kvázi logaritmusom okoz majd galibát .  A ChatGPT AI modellel való beszélgetésemben mindez alaposan el van magyarázva, már hozzá is kezdhetsz olvasni /: 

kattints érte e fenti linkemre

Előzmény: Bölcs Árnyék (422)