A vezetéstámogató rendszerek tök jók a Skodában... amíg működnek.
Itt ey videó az én Octavia 4-esem vezetéstámogató rendszereinek egyik hibájáról, amit a márkaszervizeknek 1 év alatt sikerült megoldani, ami alatt csak emiatt 5-ször, összesen 11 napot volt szervizben.
Érdemes megnézni, egy évig így kényszerültem vezetni az Octavia 4-esemet, ami mindent megtett, hogy az őrületbe kergessen. Ezen a videón 3 rendszer meghibásodása is látszik (Travel Assist, Lane assist és Front Assist)
https://youtu.be/3kYi09yrniM
A problémám nagyon gyorsan nem is az volt, hogy a travel assist meg Front asist meg mittoménmi nem volt hajlandó működni, hanem hogy minden egyes ilyen hibajelzésnél bingbangolt, és ezek a hibajelzések folyamatosan a videón látott gyakorisággal jöttek.
ŰNa meg a videón is látott piros üzenet, ami egy nagy fékezéssel jár együtt, miközben teljesen a sávomban voltam.
Ja, és tökmindegy volt, hogy kikapcsoltam-e ezeket az Assist-okat, a hibajelzések akkor is jöttek.
Egy évig.
Az akkuprobléma és ez volt a két legfőbb probléma, ami megutáltatta velem az O4-et. Na és ahogy hülyére próbáltak venni több alkalommal is a márkaszerviz(ek)ben.
Amik viszont hibátlanul működtek eddig és nagyon hasznosak is: a holttérfigyelő, a tolatáskor az oldalirányú forgalom figyelője (asszem "'Rear Assist"-nek hívják), az elhaladó biciklisre figyelmeztető asszisztens, és a parkolóasszisztens (bár utóbbi igen hüléyén van megoldva UX szempontból, de legalább jól működik, ami már önmagában nagy szó bármivel kapcsolatban, ami az O4-hez tartozik :D )