BWels Creative Commons License 2025.01.02 0 0 141101

János a maróval kapcsolatba annyiban nem egyezik a véleményünk , hogy csak iszapkavarásra jó. Sok videót megnéztem annak idején és a japánok használják a kertészetbe nagyon sokan használják bakhuzásra , csak a kapákat úgy kell forgatni . Használják egyszerű trapéz bakháthoz vagy alacsonyabb   szélesebb bakháthoz fólia térítéssel egybekötve. Nekem is van hátul a marón kivágás csak oda kell terelő lemez és már húzza is a bakhátat. Van még a marón egy táblázat hogyan kell kapàkat forgatni. 

Viszont úgy gondolom náluk mássabb a talaj szerkezete nem hinném náluk van olyan kötött talajok mint nálunk.

Az én kértem végébe amit műveltem területet ott nagyon szépen dolgozik,  sőt már szinte túl finom és locsolások után kőkeményre összeülepszik.

Igaz ez homokos de van agyagtartalma.

Nem kétlem , hogy a tenálad lévő kötött talajba nem  dolgozik szépen de az az igazság, nagyon , nagyon el kell találni azt az ídőponzot amikor ideális megművelni. Bár ezek szerint biztos tapasztaltad a mifelénk használatos kapa formák jobban dolgoznak, azért akarod átvariálni.

Előzmény: Marik Öcsi (141062)