Sziasztok!
Kedves Nem tudom!
Tény, hogy az amerikai egészségbiztosítási rendszernek vannak komoly hiányosságai, így például az is, hogy az emberek egy része - mint írtad - valóban kiesik a biztosítottak köréből. A mostani rendszer sem túl régi, ez váltotta fel több-kevesebb sikerrel a régebbi, jobbára állami alapokra épülő, erősen pazarlóan működő struktúrát. Nyilván befoltozzák majd a réseket. Egyébként tudtommal épppen US költi egy személyre jutóan a legtöbb pénzt az egészségügyre...
Az adósság kérdését GDP-arányosan kell megvizsgálni. Ezek a "soha nem volt olyan magas" kezdetű kitételek nagyon félrevezetőek tudnak lenni. Amerika él, töretlenül fejlődik, magas foglalkoztatottságot, alacsony inflációt, dinamikusan növekvő gazdaságot mutat fel.
Az pedig egészen egyszerűen nem igaz, hogy nagyon nehéz munkát találni. SZVSZ csak az nem dolgozik, aki nem akar. Nyilván nem véletlenül 4 %-os a munkanélküliség. Számítógépes szakemberekből például hosszabb ideje hiány van, így az olcsóbb nyugat-európai munkaerővel kénytelenek áthidalni a problémákat.
Kedves BEA!
Évente 4-5 alkalommal is hazalátogatok, mert vannak még itthoni vállalkozásaim, amelyek "gondozását" el kell látnom. Tavaly ősszel az új munkám miatt költöztem vissza (előtte volt 6 évünk kint), de az itteni házat és egzisztenciát sem akarom feladni. Öregkoromra nagy valószínűséggel végleg hatatérek Magyarországra. Persze addig még sok víz lefolyik a Dunán...
Hazai levegőt természetesen viszek! :-)
Kedves Kalap47!
Látom Téged is zavarnak az ostoba sztereotípiák...
Magyarnak lenni, vagy gazdagnak? Tényleg, miféle hülyeség ez? Én például úgy költöztem ki, hogy már egy megteremtett, Amerikában is tisztességesnek számító életszínvonalam és egzisztenciám volt. És nem éppen mosogatófiúnak mentem ki... Miért kell mindig sablonokban gondolkodni?
Nem tudom, milyen lehet manapság az élet Hawaii-n... Idén márciusban voltam a munka fáradalmait kipihenni Tampában és környékén, ott az egész környék a hideg elől menekülő kanadai nyugdíjasokkal volt tele. Az árak pedig egészen normálisak voltak.
Kedves comodore!
El tudom képzelni a személyis sztoridat... :-) Én nem sokkal vagyok túl a 30-on, így nem csoda, ha nem emlékszem a személyi igazolvány bevezetésére. :-)
Vitaember