2020. 7 2. Apostolok Cselekedetei 7. fejezet : 1-60 v
>>>> (22-23, 25-29, 34-35, 38, 46, v )
22 Így Mózes szert tett az egyiptomiak minden tudományára, s szavaiban és tetteiben egyaránt hatalmas volt. 23 Amikor betöltötte negyvenedik évét, az a gondolata támadt, hogy meglátogatja testvéreit, Izrael fiait….
25 Azt hitte, testvérei ráeszmélnek, hogy az Isten az ő keze által ad majd nekik szabadulást, de nem fogták fel. 26 Másnap akkor jelent meg köztük, amikor épp verekedtek. Össze akarta őket békíteni: Emberek, ti testvérek vagytok! Miért bántalmazzátok egymást? 27 De aki bántalmazta társát, elutasította, mondván: Ki tett meg elöljárónkká és bíránkká? 28 Talán engem is meg akarsz ölni, ahogy tegnap megölted az egyiptomit? 29 E szavakra Mózes elmenekült és Midián földjén telepedett le. Itt két fia született…..
34 Láttam népem nyomorát Egyiptomban, és hallottam panaszát, lejöttem hát, hogy kiszabadítsam őket. Most hát jöjj, hadd küldjelek Egyiptomba. 35 Az Isten azt a Mózest küldte vezetőnek és szabadítónak a csipkebokorban megjelent angyal kezével, akit megtagadtak, mondván: Ki tett meg elöljárónkká és bíránkká?....
38 Ő volt, aki a pusztai közösségből érintkezett az angyallal, aki a Sínai-hegyen szólt hozzá. Ő kapta meg az életet adó szavakat, hogy továbbadja nekünk…..
46 Ő kegyelmet talált Istennél, s könyörgött, hadd építhessen hajlékot Jákob Istenének.