refse2 Creative Commons License 2024.12.29 0 1 36395

A drillpro (dnipro, violeworks, stb) makita koppintások.

Nem jobbak a makitánál csak olcsóbban elérhetők.

Három sarokcsiszolóm van ebből, az elsőt aliexpressen vagy ebay-en vettem, akkor még teljesen noname változatban.

Mivel gyakran vágok vele cserepet, betont, erre sajnálom a makitát.

A sok portól az egyiknek a csapágya tönkre is ment.

Kidobhattam volna mert az árát behozta, mégis szétszedtem hogy lássam belülről is.

A forgórész markolat felöli végén lévő kis csapágy adta meg magát.

A javításhoz csak 4 csavart kellett kicsavarni, kicserélni a kb. 300ft-os csapágyat, és újra mehetett tovább a gép.

Volt otthon megfelelő méretű csapágy, így kb fél óra alatt megvoltam vele.

Nekem ez sokat számít! Nemkell szervízbe vinni, várni, vizetni (a lenyúlást is).

A gépről pár negatívum:

A hangja elég nyers, kicsit sikítós, kis helységben zavaró (én megszoktam)

A fordulatszámot lehet állítani de nem tudod hogy pontosan mennyi a fordulatszám egyes állásoknál.

A fordulatszámot nem folyamatos lépésekben állítja fölfelé, hanem egy magas után egy alacsony, utána megint magas.

A kijelző ledek az aku töltöttségét nem jelzik pontosan, olyan mintha nem is lenne. (nekem az akukon van töltöttségjelző így engem ez nem zavar)

A beállított fordulatszámot a három gépből csak az egyik jegyzi meg, a többi a kikapcsolás után a legmagasabb fordulaton indul újra.

A pozitív dolgok:

Makita akkuval működik, olcsó, az alkatrészek talán csereszabatosak az eredetivel,(ezt még nem teszteltem) 

Ergonomikus a fogása (makita koppintás), nincs rajta makita felirat (tolvajok kerülik).

Előzmény: traktoros82 (36393)