A drillpro (dnipro, violeworks, stb) makita koppintások.
Nem jobbak a makitánál csak olcsóbban elérhetők.
Három sarokcsiszolóm van ebből, az elsőt aliexpressen vagy ebay-en vettem, akkor még teljesen noname változatban.
Mivel gyakran vágok vele cserepet, betont, erre sajnálom a makitát.
A sok portól az egyiknek a csapágya tönkre is ment.
Kidobhattam volna mert az árát behozta, mégis szétszedtem hogy lássam belülről is.
A forgórész markolat felöli végén lévő kis csapágy adta meg magát.
A javításhoz csak 4 csavart kellett kicsavarni, kicserélni a kb. 300ft-os csapágyat, és újra mehetett tovább a gép.
Volt otthon megfelelő méretű csapágy, így kb fél óra alatt megvoltam vele.
Nekem ez sokat számít! Nemkell szervízbe vinni, várni, vizetni (a lenyúlást is).
A gépről pár negatívum:
A hangja elég nyers, kicsit sikítós, kis helységben zavaró (én megszoktam)
A fordulatszámot lehet állítani de nem tudod hogy pontosan mennyi a fordulatszám egyes állásoknál.
A fordulatszámot nem folyamatos lépésekben állítja fölfelé, hanem egy magas után egy alacsony, utána megint magas.
A kijelző ledek az aku töltöttségét nem jelzik pontosan, olyan mintha nem is lenne. (nekem az akukon van töltöttségjelző így engem ez nem zavar)
A beállított fordulatszámot a három gépből csak az egyik jegyzi meg, a többi a kikapcsolás után a legmagasabb fordulaton indul újra.
A pozitív dolgok:
Makita akkuval működik, olcsó, az alkatrészek talán csereszabatosak az eredetivel,(ezt még nem teszteltem)
Ergonomikus a fogása (makita koppintás), nincs rajta makita felirat (tolvajok kerülik).