Zarquon Creative Commons License 2000.06.22 0 0 4266
Szevasztok!

Még egy dolog, amivel gondom volt néhányszor: a generátor. Először elszaródott benne 1-2 dióda, de akkor ('97-ben) egy még épp érvényes generátorcsere-akció keretében ingyen kicseréltettem az egészet. Valószínűleg ez is vmi típushiba lehetett, különben nem lett volna rá ilyen akció. Egyébként pedig számtalanszor fordult már elő, hogy a generátor különféle kábeljei eltörtek. Legutoljára a legvastagabb, ami az aksihoz megy. Nem elrohadt, hanem eltört. Nem hittem a szememnek. Az a kábel legalább fél, de inkább egy centi átmérőjű. Valószínűleg túl feszes (rövid) volt, de hogy gyárilag-e, azt nemtom, mindenesetre a motor rezgése meg elfordulásai nem tettek túl jót neki. Nektek nem voltak ilyen gondjaitok?

Baas:
Általános érvényű igazság: normális ember nem vesz autót, mert úgyis ellopják/elromlik/elkopik. Katasztrofális befektetés, különösen, ha nem kifejezetten munkaezköz. Gondolom ilyen "normális" ember itt nincs, úgyhogy lépjünk tovább. Viszont ha Te elhatároztad, hogy mindenáron meg akarod szivatni magad, s veszel egy autót, hát tedd. A Volvo felbecsülhetetlen előnye a köznép által bálványozott márkákkal szemben, hogy szinte egyáltalán nem lopják (legalábbis az enyémet, hehehe). Néha szoktam rádióban hallani az ellopott autókról szóló közleményeket, és eddig egyszer hallottam csak, hogy egy Volvo S40-est lenyúltak. Nemtom, a SAAB-okat lopják-e, de a régieket nem hiszem (ellentétben pl. a golf II-vel).
Viszont korrektül fenntartani egy régebbi darabot irreálisan sokba (időbe/pénzbe) kerül. Szerintem még így is jobban megéri, mint rendőrségre járni, és félévente venni egy újat, vagy nem? Ezért nem fogom fel, hogy miért vesznek annyian VW-t például. EVERYBODY: Ti értitek ezt?
A helyzet egyébként nagyjából hasonló lehet a SAAB 900-nál is. Szerintem saját szubjektív szempontjaid alapján kell döntened, aztán pedig kurvára megnézni, hogy milyen állapotút veszel.

De az objektív szempontok mérlegelése alapján inkább vegyél Volvot (pl.:mert az SAKÁL!!!). :-)
Igaz, emberek?

Bocs a sok dumáért. Üdv,
Zarquon