Szia Kalap 47 !
Vannak itt furcsa dolgok ! ,csak azt nem tudom azzal amit lenyel ez az ize, azzal mit csinal es hol tarolja ?
Koszonni szerettem volna ,de nem tudom te milyen "idoben" vagy azaz most ott mi van ,hany az ora ?
Es en azert valtozatlanul irigyellek ,plane ahogy leirtad .
Comodore is azt irta anno ,hogy ott mit kepes "+sporolni" es masra kolteni .(Ausztraliaban !)
Az elozo irasodban felvetodo onkerdojelekre Te adtad meg eddigis a valaszt azaz tetted amit ,tettel .
Akikrol irtad ,hogy 90-tol haza es ott mit ,hol mennyit stb. Azok rogton beleugrottak a valtozasokba ,mar az otthoniakba ,es a masikfele (a kapitalizmus) nem volt ismeretlen .
Talan jobban megtalaltak itt-ott a szamitasaikat ,mert ugrasra keszen voltak ,folyamatosan ,amit az itteniek diktaltak ,a megelheteshez es mar beleszoktak .
Az otthoni elet mara talan sookal vadabb ,durvabb es konyortelenebb taposasbol all ,es aki,-k erre
keptelenek (valamiert ?!) menthetelenul lecsusznak ,vagy ott lent maradnak ahol mindigis voltak .
Az + csak toled fugg ,hogy felejtes ,kitorlodes ,kimosodas ,..........menyi ido ,meg ,vagy egyaltalan .
Te azzal ,hogy tobbet eltel ott kint ,aztan hogy milyenek a kotodeseid , van-e ? ,hova, kihez,mihez ......
visszacsatolaskent gondolom .Te azzal ,hogy meg "kijjebb" mentel mindezekbol kovetkeztettem ,hogy nem olyan eros ,vagy a "kivancsisagod " terveid , nem visszafele vittek egy evtizede sem ,hanem elore, mashova ,amit (azert) magad valsztottal ,magadnak .
Ismerek olyanokat akik itt kint leeltek x idot (20-25 evet) es most is csak ingaznak .
Volt aki hazament es megprobalt ott elni ,de belefaradt ,mert csalodott es mindent felszamolva irany vissza .Szvsz a te tavoltoltott idod is tul sok ahhoz ,hogy a mai mokuskerekben a regi emlekeiddel osszegyeztetve kepes legy otthon elni ,-------- megjegyzem , nem egyedi eset !
Az enyem mas, mert en (eddigi) eletem javat otthon eltem le ,at es intesverte pesti dolgozolany voltam (vagyok),+aztan eros a kotodesem is ,mert mindenkim aki hozzam kozel all otthon el .
Es itt csak elek egyideje ,DE nagyongyakran hianyzik az osszes aldasaval es atkaval is ,----- ugy minden !
Hu ,de hosszu lettem ,bocs !
Kivanok neked ott ,ha munka van "yo kapalast" ,ha mar nyar , akkor + yo pihit !
Szia !