fargo Creative Commons License 2024.12.24 0 0 488293

No, itt jön a képbe a hozzáértő építész meg belsőépítész. Vagy fázisbuzi. Vagy tulaj.

Amikor Budapesten építkeztünk, az engterv előtt megvolt már a vellanyszerelési terv is, azt a vellanyszerelővel közösen alkottuk, és nem maradt le semmi. A kitekerhető rolónak is ott volt a vezetéke, a külső hőmérséklet szenzornak is, a klíma is be lett kompletten csövezve, de ezeket akkor nem szereltük fel. A nagy részét a drótszaki hozta fel, hogy "ezt is akarsz még, meg azt is akarsz még", és nem tiltakoztunk. Meg voltak neki tartalékban a falba beépített, de üres kábelcsövei is. Meg minden szobába, annak két sarkába (vagy a nyilvánvaló csatlakozási pontokra) behúzott UTP kábel is. Az már csak hab a tortán, hogy amikor elkészült az összes kábelcsövezéssel meg dobozberakással, akkor lefotózott mindent, a képeket meg kimentette egy CD-re. Szóval elég jól előkészítette a gyerek a házat, és szerintem ma sincs vele gond, mert lényegében annyit fejlődött a technika, hogy wireless lett minden. 

De persze tényleg szinte mindig van még valami, amire nem számoltál. Itt, ebben az új kecóban pl nem volt egyetlen kültéri konnektor sem, nem hogy a ház sarkánál, de a teraszon sem, és a terasz lámpáinak is csak egyetlen beltéri kapcsolója volt az előszobában. Pedig nagyon igyekezett a csajszi "okosan" kitalálni mindent, de ennyire nem volt okos. Viszont megcsinálták nekem utólag. Nem kellett sehol sem vágni a hőszigetelést, mert úgy oldották meg, hogy belső dobozokból "fúrtak ki", szerencsére mindenhol kivitelezhető volt. Csak hát nem applikálták bele a hőszigetelésbe a dobozokat, hanem arra ráhekkelték facsavarral :-DDD

A "ház sarkára" azonban így sem jutott nekem konnektor, ott jött a duma, hogy "majd kihúzol egy hosszabbítót, ott nem tudom hogyan megoldani". (Lófaxt nem, leviszed a tetőtérből.) Nem akartam tovább feszíteni a húrt, azt tavasszal fogom kibrusztolni nála, mielőtt színezik a házat. 

Előzmény: pirate82 (488284)