Nem vagyok korodbeli (35 éves vagyok). De már én is azt érzékelem, hogy nem jó világ felé tartunk. Azt látom, amit te mondasz. Megy az eszetlen térkövezés, beépítés, magamutogatás, presztízs az autó. Az emberek nincsenek kint az udvaron, csak amíg levágják az angol gyepet, vagy fürdenek a medencéjükben, fát alig ültetnek (ha ültetnek, azt is kertész), stb. Én nem szívesen élnék így. Tisztelet egyébként a kivételnek, mert azért még szerencsére sokan vannak, akik nem így élnek. Sokkal többre tartom a hozzád hasonlóakat és utóbbiakat, mint az előzőeket.
Én sem vagyok egy tipikus "régi falusi ember". De nagyon szeretek a kertben tenni-venni, a gyümölcsfáinkkal, bogyósokkal foglalkozni, metszeni, füvet nyírni, ültetni, locsolni, nyírni ezt meg azt, de néha még gazolni is, és nem angol gyepem van. Haszonállatunk nincs, városban szerintem lassan már senkinél. Zöldségünk csak azért nincs jelenleg, mert anyósnak meg szüleimnek annyi van, hogy 3x elég nekünk is. De helyette folyamatosan ültetek, amíg még van hely, fákat, virágokat, növényeket, sokszor az asszony agyára menve. Gyerekeimet is erre szoktatom rá (1 és 4 évesek), hogy sokat legyünk kint, találják fel magukat az udvaron. Kint vagyunk 35 fokban és 0 fokban is, sokszor sötétben is, ha levegőzésre van szükségük. Élvezzék a kertben levést, a 4 éves gyermekem pl. már ültetni, levelest összeszedni segít, stb, amire megkérem, és ő is élvezi. Sajnos egyre ritkább, aki így neveli a gyermekét. Na de nem megbántva, degradálva senkit. Mindenki úgy éli az életét, ahogy szeretné. Én így érzem jónak, így élvezem.
Üdv, Kellemes Ünnepeket mindenkinek!