Alex Raps
2024.12.22
|
|
0 0
488211
|
Szerintem pedig az kapja be aki nem parkol szabályosan. Ott a norma "1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól" és abban nincs olyan, hogy az őfelsége komplexus kivétel lenne a főszabály alól. Mostanában a Deák tér Szél Kálmán tér körüli részeken tolom (nem trolival) és el kell mondjam, hogy a dugók okozásában 3 tényező az amellyel találkozok. Ezek közül sorban az első őfelsége az elbaszott parkolási szokásaival és amikor ezt bárki szóvá teszi akkor nem kussol hanem kifejezetten anyázva húz el a helyszínről. Mindenáron be akarja bizonyítani, hogy ez a cucc jár neki. Ebben benne van a forgalom elől elszárt területen történő parkolás is. A második a sorban a fehér furgonos. Ez amúgy a közlekedésben egy féreg típusú állatfaj, és ezek közül csak egy a tilosban parkolás és tudja jól hogy miatta áll mindenki, de röhög miközben pakol. A harmadik a sorban a Butapesti taxis, de ez mégsem teljesen így van mert kb. a fele az előzékenységet messze túltolja a másik fele pedig ezt a túltolást a másik irányban kompenzálja. Jellemző módon az utóbbi merítés Bolt-os és vagy a hiéna (mondjuk a kettő szinte ugyanaz csak a Boltos szervezett geci). A busz a Dohány utcába pedig azért kell, mert egy szóló méretű buszon (12*2,55 m középen nem hajló területen) 68 utas képes közlekedni (kék buszon 107). ...és a belvárosban elegendő egyetlen egy hülye ahhoz hogy ezekből a buszokból egymástól látótávolságra a vonalon egyszerre három is álljon és akkor a közlekedés többi résztvevőjéről még nem is beszéltem.
Itt egy kép tegnap estéről a Deák tér Erzsébet tér (a fehér busztól nem látszik a Kempinsky Hotel Corvinus):
Azt ne kérdezd hogy került ez ide és azt se hogyan fog egyszer majd kimenni, de hogy állatfaj az a parkolás módjából IS jól látszik. Egyébként a végállomásról 6 perc késés mire kikanyarodunk balra a József Attila utcába és ugye az utas pedig hörög a Clak Ádámon, hogy mi ez a 8 perc késés? A végállomáson esetleg bealudtam?
|
Előzmény: fargo (488194)
|
|