Garamond
2024.12.20
|
|
0 0
42329
|
Hetvenkilenc éve lakom ugyanitt, Bp-től 16 km-re. Régen falu voltunk, ma város. Régen minden évben rendszeresen megjelentek a fecske kolóniák, gyerekként a fészkük alá készítettem egy falemezt, hogy ne legyen ürülékes a járda. Évek óta nem láttam fecskét, verebet. Az utcánkban kb. 30 ház van, ketten műveljük meg a kertet, a többi kert rovar- és rágcsálórezervátum, főleg az egyik szomszédomé. A beköltözök, a szép házakat építők 2-3 m2 udvart letérköveznek és erre nagyon büszkék. (A kert meg a természeté.) A házukat kivéve, úgy élnek itt mintha Bp-en panellban laknának. Velünk alig állnak szóba, pedig én is embör lennék+műszaki értelmiségi+három ciklusban önkormányzati képviselő+4 ciklusban egyházi képviselő+hobbi kertész, borász nagyapám után. Most taroltak a helyi választáson is. Szép új világ. Egyedül az zavar, hogy az kortól, életmódtól és teljesítménytől függetlenül megszűnt az alanyi jogon járó tiszteletadás. Ennyit a fecskékről+másról.
Áldott karácsonyt, az új esztendőben jó egészséget, békét és örömteli kertészkedést kívánok.
U.i.: átolvasva a bejegyzésemet, kérem hogy senki sem öregkori keserűséget érezzen a szavaimból, csak rögzítettem egy új települési helyzetet. |
Előzmény: kavicsos1964 (42321)
|
|