Flex Creative Commons License 2000.06.22 0 0 37
Nem ertem en ezt a nagy ellentetet a Focus tulajdonosok kozt. Egy reszuk (90%) azt mondja, hogy kiraly az auto, keveset fogyaszt, szinte semmi hibaja, olcso a szerviz, stb. A masik reszuk, amelyik szerencsere kisebb hanyad, ket kezen nem tudja megszamolni hogy hanyszor volt szervizben, hanyszor vagtak at, milyen szarul van osszerakva az auto, milyen sokat fogyaszt es milyen bena motorja van.

Valoszinuleg mindenkinek igaza van, senkinek sem lenne oka fullenteni. En tegnap vettem autot, 2 het mulva kapom meg. Trend 1.6, ABS, dupla legzsak, riaszto, klima. Lehet, hogy naponta jarok vele szervizbe. Lehet, hogy csak evente, akkor is csak megsimogatjak. Lehet, hogy alig fogyaszt a klimaja. Lehet viszont, hogy duplajat a normalisnak, es melle hetente kilyukad.

A neten talalhato topicokat, teszteket nezve a Focus jo auto. Nem rosszabb mint a tobbi, es valoszinuleg nem veletlenul kapta meg Europaban, majd 1 evvel kesobb az USA-ban is az ev autoja cimet. Tudom, nem vigasztalja ez azt, aki pont a rosszat fogta ki, de ilyen az elet. Valoszinuleg nagyon keves a rosszul sikerult Ford-ok aranya, legalabbis a velemenyeket nezve. Kis keresgelessel szinte barmelyik gyakori autotipusrol lehet tomjenezo es lekicsinylo, esetleg utalkozo hozzaszolasokat talalni a neten.

Egyet viszont megfogadtam: csinalok egy aprocska oldalt a Focus-omnak. Attol kezdve, hogy elhoztam az autokereskedesbol, fenykepeket keszitek rola, leirom hogy hogyan vettem, mit tud, mik a tapasztalatok, mi mennyibe kerul, szoval mindent. Ez is egy ta'mpont lesz azoknak, akik ilyen autot akarnak venni. Nekem nagyon hianyzott egy ilyen oldal, de E-mailekkel valamire azert jutottam. Olyan nem volt, aki nem dicserte volna keres nelkul is az autot.

Es vegul: bar nem itt olvastam, de nekem tobbet er az, hogy valakinek a kornyezeteben van 8 Focus es semmi bajuk, minthogy valaki hallotta valakitol hogy a Focusokat sorban kell a szervizbe vinni. De megigerem, en semmit sem hallgatok el, kicsi kocsim nyitott konyv lesz (az nem lesz benne hogy mit tud a riaszto :))