Hirtelen ezt találtam
Kéménybélelés kizárólag fatüzelés eseténAz anyag lehet: kóracél, FuranFlex RWV. Az újfajta FuranFlex RWV cső max. 450 °C-os füstgáz hőmérsékletig alkalmazható. Használatát elsősorban olyan helyeken javasoljuk, ahol a kóracél béléscső nem építhető be. A kóracél tisztítása nem igényel olyan nagy körültekintést, igen népszerű; ezt az anyagot több évtizede használják a kéménytechnikában fatüzelésre.
Kéménybélelés vegyestüzelés esetén
Az anyag lehet: kóracél. A vegyes tüzelésű készülékek kéménybélelése meg kell feleljen az esetleges magas hőmérsékletnek, illetve a nagy füstgáz tömegáramnak. Mivel itt az igénybevétel igen nagy, így a kéménybélelés esetén kizárólag a korrózióálló acél jöhet szóba. A jelenlegi MSZ 845:2010 szabvány elfogadja a 0,8 mm vastagságú korrózióálló acélt az ilyen készülékek kéménybéleléséhez, amennyiben erről megfelelő tanúsítványa van.
Én magamnak csináltam, imitt-amott bontani kellett csuklott is a kőműves és az egész családja.
Felülről szépen engedi le az ember egy kötéllel a méteres darabokat saválló popszegeccsel rögzíti egymáshoz nem egy atomfizika. Ha elhúzás van a kéménybe vagy belógó tégla na az a sz..ás.
A furanflexről.
450°C hőálló. Tudod biztosra garantálni, hogy soha nem lesz több? Szerintem nem. Én a faelgázzal jártam úgy , hogy második rárakásnál a füst csappantyút elfelejtettem visszazárni a gyerek szólt az emeletről, hogy olyan furcsa szagot érez. A bélelt kémény már úgy átmelegítette a falat, hogy kezdett szaga lenni. Rohanás le a kazánhoz ha jól emlékszem először nem is tudta kiírni a hőmérsékletet amikor kiírta 650°C rémlik és ez csak egy pillanatnyi figyelmetlenség volt. Na ekkor örültem hogy savállóval van bélelve a kémény.