Mindenekelőtt jobbulást, gyors, teljes gyógyulást!
Igen, igazad van - ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy rendre bebizonyosodik: az igazi művész egyben más tekintetben is KULTÚREMBER, alapból, zsigerileg! :-))
A héten különben megéltem ellenpéldát is.
Egy közismert verstudor idézett a műsorában egy verscímet, a versből néhány sort, a költő megnevezésével.
A költő az egyik, sőt, legnagyobb kedvencem, de ez a részlet sem, a cím pedig végképp nem volt ismerős. Az illető honlapján felkínál lehetőséget írni neki. Éltem a lehetőséggel. Válasz nem érkezett.
De csak dolgozott bennem az idézet, nagyon szerettem volna többet tudni róla.
Beírtam az általa említett címet a Google keresőjébe. Kiderült: létezik ilyen című vers, de egy egészen más költő tollából!
Na, akkor pláne felajzott, hogy járjak már utána, akkor ez most mi!
Kitartó keresés után megtaláltam a You Tube-on az elhangzott műsort!!! Onnantól gyerekjáték volt soronként megállítva leírni a versidézetet.
Ezt követően bemásoltam a Google-ba - és kiadta, hogy honnan való a versrészlet!!! :-))
Az eredmény: a költő stimmel, csak a verscím a kakukktojás!
Válasz azóta sem jött az illetőtől.
2 eset van:
- vagy egyáltalán meg se nézi az oda érkező üzeneteket,
- vagy látta, de közben tán maga is rájött, hogy ezt az infót bizony jól összekeverte a műsorában, oszt' zsenánt lett volna beismernie a tévedését - inkább nem reagált rá.
Neveket: sem az illetőét, sem a 2 költőét szándékosan nem említettem - de aki néz a tévében versekkel kapcsolatos beszélgetős műsorokat, elég könnyen rájöhet, ki az említett verstudor.