Pityuuuu Creative Commons License 2024.12.14 0 0 488098

Jóvanaz, rohadjon rájuk az összes fa. Obiban ott van "fillérekért" kiváló minőségű, befaragják, becsomagolják ingyen. Egy közeli kertészetben az plusz 500 Ft, hogy behúzza hálóba. Meg duplája a fa, mint az obiban. Ugyanaz a nordmann fenyő, szerintem mindkettő Dániából hozatja, ott meg nincs kánikula.

Mikor még kamionoztam, november 20 környékén már rendszeres fuvar volt Dániából hazafelé a fenyőfa. Hatalmas nagy ültetvények, sorban álltak a cégnél a kamionok, 0-24-ben rakták a kamionokat. Szerintem napi szinten 50-60 kamion biztosan rakodott ott. És ez csak egy termelő volt a sok közül. Rengeteg ott a karácsonyfa, az legalább megterem abban az időjárásban is. Ezért sem értem az idióta zöldeket, hogy háborognak a fakivágások ellen, meg tilccsák be. Hát bazz ott a családok ebből élnek, ugyanolyan mezőgazdaság, mint a gabona termelés, csak fent északon rövid a nyár, nincs ideje beérni a gabonának, a fenyőfa pedig megnő. Csak gondolom a belpesti ződek akik sosem hagyták el a körutat, azt gondolják, hogy mennek, oszt kivágják a zerdőket aztán marad a kopár síkság mögöttük.

Előzmény: fargo (488094)