pirate82 Creative Commons License 2024.12.12 0 0 488077

Szia!

Alkatrészt onnan szerezz be, elsősorban, ahol van hozzá. :D Ez idősödő autókhoz néha feladja a leckét. Egyébként érdemes sajnos minden felületet átbogarászni, mert óriási eltérések lehetnek árban. Gyári alkatrészekben a többiek lehet hogy jobban képben vannak, én ha olyat keresek, akkor a svedauto.hu amiről tudok. Mármint hogy ott akad gyári alkatrész. Bárdi, Unix kerülendő, hitvány árakon dolgoznak. Kauffer.hu autodoc.hu esetleg. Vagy ha van ismerős bárhol, akinek van kedvezménye, akkor akár a kerülendő kereskedők is szóba jöhetnek.

Korlátozott készlettel, de nagyon segítőkészek és általában képben vannak a volvoab.hu nál is. Bontott alkatrészekkel is foglalkoznak.

Olaj.

Azt hogy gyári olaj én személy szerint parasztvakításnak tartom, olyan mint a gyári akkumulátor. Ezek autógyárak, nem nyersolaj feldolgozók, mint ahogy akkumulátort sem gyártanak. Tehát ezt valaki beszállítja nekik, kap egy szép dobozt, meg címkét és máris háromszor drágábban rá lehet sózni a vevőre, gyakorlatilag ugyan azt, amit megtalálsz a gyári beszállító kínálatában. A Volvo beszállítója én úgy tudom, hogy a Castrol, de majd a többiek kijavítanak. De a Castrollal kapcsolatban meg azzal riogatnak, hogy hamisítják. Szóval nem tudom. A lényeg, hogy a viszkozitáson túl, figyelj a gyári specifikációra. Ha azt tudja bármilyen más gyártó olaja, amiben megbízol, akkor szerintem nyugodtan bele lehet locsolni. 

Előzmény: hildsipi (488075)