hildsipi Creative Commons License 2024.12.12 0 0 488075

#XC70 #évjárat2014 #AWD #automata #D4_2.4 #MotorkódD5244t12 #olaj #folyadékok #alkatrészek

Sziasztok!

Keresek egy forgalmas fórum felületet, ahol a Volvós kérdéseimre megkaphatom a választ. Nézzétek el nekem, sosem használtam az index fórumot, és biztos vagyok benne, hogy már itt is az idegesítő hsz-ek közé fog tartozni az enyém, de nem megy a kereső használata. :D Nem rég vettem egy 2014-es XC70-et, és érdekelne, hogy honnan érdemes alkatrészeket, folyadékokat beszerezni, illetve hogy mennyire káros/nem káros ha gyáritól eltérő olajat, folyadékokat használunk. Teszem azt, a váltóba mondjuk csak gyárit érdemes tenni, de szervo, fékfolyadékból mehet bármi más nevesebb márka. Van egy ~460e-et futott Honda Accordom, amiből 230e-et én raktam bele, kisebb dolgokat kicserélek, kijavítok én magam, és sokszor előfordult, hogy adott Honda csoportban csak gyárit javasoltak, de a jóval olcsóbb ugy. is tökéletesen muzsikál azóta is. PL. váltó. (nyugi azt nem én cseréltem :D ). Illetve bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok, amivel a karbantartásához hozzá tudok járulni az autónak. 

Továbbá egy olyan problémája van az autónak, hogy a hátsó csomagtérajtó nyitásnál felső végállásig elmegy, majd kb. félig visszacsukódik. Voltunk kirándulni a Mátrában, nagyjából fagypont közeli (inkább párásabb) időben viszont működött tökéletesen. Többszöri próba alkalmával is. A hidraulika szerintem nem gyengült meg, mert akkor nem menne fel a tetejéig, illetve az említett időjárásban sem működött volna. 

Köszönöm előre is a válaszokat. :)