Tanoh Dez-t említed, a minap néztem rá pont a számaira mit alkot a spanyol másodosztályban és mit mondjak, kikerekedett a szemem rendesen.
Ilyen gyenge dobóátlagot még életemben nem láttam.
Játszik 12 percet átlagban, 3.5 pontot dob (a többi mutatója gyakorlatilag elhanyagolható) de ami a lényeg:
3pontos dobások: 13,3 %
Büntető: 16,7 % !!!!!
12 büntetőkísérletéből 2 db-ot sikerült értékesítenie.
Ahogy nézem November 16-án lépett pályára utoljára, valahogy nem csodálkozom rajta.
Az már egyébként itt is látható volt, hogy szegény nagyon nem vajkezű, rengeteg tiszta hármashelyzetből néha egyet-egyet tudott bedobni.
Szép nagyot ugrik ez kétségtelen, de ebből sajnos még itthon sem fog tudni megélni.
Sajnálom, mert szépen indult a karrierje de az, hogy egy gyenge bajnokság kiesőjelölt csapatánál 30+ játékidővel összehoz tizenegykét pontot rengeteg kísérletből erre nem lehet felépíteni egy komoly karriert.
Én azt mondom, hogy őt el is engedhetjük, jövőre nekünk a Perl, Váradi, Bognár, Keller, Kovács Beni magyar mag mellé 4 komolyabb légiós kell ahhoz, hogy valamit villantani tudjunk a BL-ben is.
De azok a légiósok tényleg húzóemberek legyenek, akik odatesznek minden meccsen konstans 15 pont körül és még akkor is ezt mondom, ha esetleg a védekezés nem lesz olyan szinten, mint most.
Mert ez, hogy egy ilyen rotációval rendelkező csapatban Zolikán kívül nincs egy olyan ember aki stabilan 10 pont felett tud hozni minden meccsen támadásban, azért kiábrándító.
A magyar játékosainknak meg el kell fogadni, hogy itthon lehet, hogy ők a legjobbak, de egy BL-hez már ez nem mindig elég, oda kellenek eléjük olyan atléták akik ha kell átugorják az ellenfél centereit.