Pranit Creative Commons License 2024.12.06 0 0 239

Sziasztok!

Tud valaki segíteni, hogy miröl lehet szó?

Èdesanyámnak a folyószámlája az MBH-nál van. 65 éves, ide utalják a nyugdíját, illetve mivel mellette még dolgozik, a fizetését is.

Sajnos ö az a fajta, aki tiltakozik minden technika és újítás ellen, úgyhogy annyira használja a bankkártyáját, hogy elmegy és felveszi vele havonta egyszer a fizetést, egyszer pedig a nyugdíjat...

Kb. 1 hónapja egyszercsak megjelent a számláján plusz 160 ezer forint. Az, hogy miként került rá és honann jött, egy rejtély, a history-ban nincs nyoma, csak az egyenlegben látszik...

Sajnos anyum egy elég elveszett ember ilyen dolgokban, nem ismeri ki magát, és ha elmagyaráznak is neki dolgokat, akkor sem érti meg öket. Egy elég egyszerü ember, nem a rossz értelemben, de ez van sajnos. :( Úgyhogy mikor bement a bankba, az ügyintézönek sem sikerült megértetnie vele, hogy mi lehet ez... Annyit fogott fel, hogy ez valami hitel lehet, de ha le akarja vetetni, akkor 14 ezer forintjába kerül. A végen annyira feldühödött, hogy inkább eljött, anélkül, hogy kiderült volna mi ez, mit csinálhat vele stb. Majd valamikor bemegy megint...

Én eddig csak olyan hitelkeretröl hallottam, ahol le lehetett menni minuszba. Létezik olyan, hogy pluszba tesznek hitelt a számlára? Ami az egyenlegben megjelenik, de a történetben nem?

Vagy mi a büdös franc lehet ez? Anyum állítja, hogy nem kapott erröl semmilyen formában értesítést, de ebben persze nem vagyok biztos, mert hajlamos bedobni a leveleket értelmezés nélkül a fiókba... Annó az A hitel keretet is rátették kérés nélkül, még BB volt, küldtek róla levelet, hogy ha nem akarja, le kell mondania, de hát ez a levél is a fiókban landolt, majd csodálkoztunk, hogy hogy került rá kérés nélkül a számlára.

Külföldön élek, így sajnos nem tudok belátható idön belül bemenni vele a bankba, telefonon meg sokat úgysem mondanak ha felhívom öket, mert nem az én nevemen van a számla... Persze ha itt nem kapok választ, akkor felhívom öket, hátha általánosságban azért tudnak mondani valamit....