nazareth Creative Commons License 2024.12.06 -1 1 33953

Vannak emberek, akik szeretnek ürügyeket keresni arra, hogy belekössenek a többiekbe. Egy ilyen ürügy volt az, hogy az én rövid címeim "nem felelnek meg a szabványnak" (az, hogy ennek ellenére gond nélkül működnek, nem zavarta őket).

Ez kb. olyan kérdés, mintha Te a cégednél odamennél az IT-shoz, hogy az előírások ellenére márpedig Te fix IP-vel akarsz felrakni egy eszközt a hálózatra, és engedje meg, mert az az IP amúgy sincs használatban. Erre ő meg azt mondja, hogy "Nem".

A FREMO (és minden olyan rendszer, ahol a közösbe bedobálunk mindenféle mozdonyokat és FRED-eket, felül rá ezt nemzetközi szinten) más tál tészta. Ott simán előfordulhat, hogy egyszer-egyszer valakinek megindul a (nem filléres tételt képező) mozdonya, és eltolja a bakot (láttam már így lekopott tapadógyűrűt), vagy beesik a fordítókorong gödrébe. 

Ez (és rengeteg más is) pedig a szervezők felelőssége; a FREMO, mint szervezet pedig ehhez ad egy egységes keretet. Lehet ezen háborogni, vagy értetlenkedni, de ha a szervezők azt mondják, hogy a címet tőlük kell kérni, akkor megtisztelem az amúgy nem kevés befektetett munkájukat annyival, hogy tudomásul veszem. 

Ettől függetlenül persze mindig a mindenkori szervezők dolga annak eldöntése, hogy hogyan veszik elejét az említett fordítókorongos eseteknek. Én pl. már simán használtam a Bz-imet FREMO-találkozón is rövid címmel, csak annyi volt a feltétel, hogy egyeztetve legyen a felelős személlyel (más ne használja azt a címet). Azért volt rá szükség, mert így menetrend szerinti szét-és összeakadást tudtunk vinni a játékba; ellenkező esetben természetesen én is magától értetődően alkalmazkodom a szervezők óhajához; illetve ha már adott, nyilván a Magyarországnak fenntartott tartományból választok címet. 

Előzmény: rezgaras (33952)