Hát az attól függ, hogy mire akarod használni :)
Én személy szerint a szőnyegvasutamon jónéhány évet elprüntyögtem olyan erősítővel (Roco 10764) és parancsközponttal/kézivezérlővel (Roco MM), mint Te. De leírom az én sztorimat. Nem egyszerre bővítettem, hanem összevissza toldoztam-foldoztam, de elégedett vagyok vele.
A Roco 10764-gyel komoly korlát volt, hogy a CV-ket nem tudtam olvasni, így excel-táblában kellett vezetnem, hogy melyik mozdonyomon hová állítottam azt az 5-10-20 CV-t, amihez hozzányúltam. Együtt tudtam élni a dologgal, mert a CV-ket kb. 1-szer kell komolyabban átnyálazni és állítgatni; aztán egyszer-kétszer finomhangolni.
A MM, mint kézivezérlő, nekem teljesen megfelel. Vannak nyűgjei (pl. a mozdonyok közötti váltogatás, meg az 5 karakterben korlátozott mozdonynevek), de ezzel együtt tudok élni, és nekem még mindig jobban kézre áll, mint egy telefont/tabletet simogatni; gyorsbillentyűkkel a CV-ket is relatíve egyszerűen lehet állítani :)
Aztán idővel megleptem a szőnyegvasutamat egy z21-gyel, beszereztem egy PC-illesztőt, meg két-három őskövület LokMaust.
Így már
- tudom olvasni a CV-ket, tehát nem kell feljegyzésekből elővadásznom, hogy mire is állítottam a sebességszabályzás P-tagját, ha véletlenül picit hangolni akarok rajta (ettől függetlenül még mindig dokumentálok mindent :)
- egy levedlett PC-ről tudom állítgatni az állomáson a jelzőket-váltókat (vannak vágányutak, jelzésképek, oldalvédelem, kódos vágányútállítás; szóval elég kényelmes a dolog);
- ha bevállalom a kompromisszumot, hogy egyszerre csak egyik mozdonnyal akarok csörögni-dudálni-villogni, a másikkal-harmadikkal csak tilitolizok, akkor a MultiMaus mellett a két LokMaus a maga 5 funkciójával pontosan megfelel a célnak.
A z21-et meg kellett venni (kezdőkészletből bontva, így elég jutányos áron volt, mostanában 35-40e szokott lenni). A PC-illesztő, három LokMaus összesen lehetett vagy 15-20e (az egyiket kb. három hete egy ezresért vettem). A "bizbert" futtató kis laptop szintén ingyen volt. A szoftver... nos abból lehet drágát, olcsót, ingyenest, hivatalost, beszerzéshibásat begyűjteni ízlés szerint.
Nem kizárt, hogy a CV-k macerálásához is találnék szoftvert, de annyira nem mozgatott meg a dolog... Behangolom a sebességszabályzást, beállítom a funkciókat, és kész; ehhez a MultiMaus pont elég.
Következő lépés egy "Freischaltkode" lenne (illetve már meg is van), így már Etherneten keresztül is lehet macerálni a z21-et (a már meglévő PC-illesztő mellett); ezt igazából azért vettem, mert saját mikrovezérlős eszközöket faragokk, akik beszélgetnek a z21-gyel.