Eleve szívó benyát keresnék, akkor is ha nem vesz részt a hajtásban.
Sőt, az lenne a jó, ha nem venne részt a hajtásban.
A helyzet az, hogy nem örülök ennek a kényszernek, de valami megoldás kéne erre a 6km útra.
Először ugye nézegettem tisztán elektromosat, mondván hogy elég nekünk a 30-40km hatótáv. Csakhogy ezek minimum 1,5 millió forintok és ezért nem kapsz jót, csak maximum használhatót, ezekre a pici távokra. De mi van, ha el kéne ugrani valahova, ami nem volt bekalkulálva? Akkor a másfél, két millió forintos szarkupaccal haza kell ugrani a 700ezer forintos, rendes autóért hogy lehessen messzebb menni?
Na és ekkor jutott eszembe a hibrid. 3-4 millió forint lenne amit szánnék rá, könnyező szemmel.
Ez az igény jövőre fog élesedni, addig még az is lehet, hogy jótékonyan változnak az árak ezen a piacon, vagy legalább jobb ajánlatokat látok, ugyan ennyi pénzért.
Szóval arra gondoltam, kéne egy olyan hibrid, ami képes mondjuk 30km tisztán elektromos üzemre, hogy a 6-6 km távot meg tudja tenni, eközben nem nyírni a belsőégésű motorját. Viszont ha esetleg messzebbre el kell mennie a zasszonynak, akkor ne legyen pánik, a hatótáv miatt. Mindehhez jó lenne ha a benzines erőforrás egy szívó benzin lenne. Nincs szükségünk a 2 másodperc alatt 100ra. Így ez nem csak egy "B" autó lenne 3-4 millió forint erodálására, hanem egy használható autó, ami a többségében folyamatosan rövid távokon, nem nyírja ki a sosem bemelegedett motorját. Szóval olyan kéne, ami képes arra, hogy nem használja a belsőégésűt ha nem szeretném.
Nyilván a legjobb, egy nagy hatótávú, tisztán elektromos lenne, de azt jelenleg nem tudom megfizetni.