bacus Creative Commons License 2024.12.03 -1 1 90070

Ez minden fórumon így van, ám ennek az okai nem a fb, vagy nem csak az.

1. nyilván 15 évvel öregebbek vagyunk, (pl a vstrom klubban már mindenki nagypapa), pár kivétellel, nem több idő lett motorozni, hanem kevesebb. A pénz is ilyen, támogatni kell az unokákat  (is), ha van kis pénz elmotorozni, akkor az 1-2 túra alatt elmegy, ezután találkozók, meg kajálásra járkálások, már nem férnek bele sem időben, sem pénzben.

2. sok lett az új (én is az voltam 7 éve, de ide is csak 4 éve jöttem, miután megvettem Stenmark motorját), nyilván ez a hígulás

3. egy bizonyos létszám felett megindul a klikkesedés

4. az első 3 pont miatt azok is csalódottak, akikre ez nem igaz, utána már nem könnyű jól érezni magad, mikor csak az jár az eszedbe, hogy te hívtad motorozni és még csak nem is válaszolt, vagy válaszolt, de nem jött, stb....

5. az emberek frusztráltak, egymáson töltik ki/vezetik le, aztán innen jön, ja vele nem akarok találkozni, inkább menjünk nélküle túrázni, nem fogadjuk be az újakat, stb.

A világ pedig felgyorsult, a tanulnivalók megsokszorozódtak. 50 éve valaki kitanulta a hidegburkolást, 5-10 évente jött új anyag, megnézte, ha tetszett kipróbálta, stb. Ma ha nem figyelsz 1 év múlva csak lesel, hogy milyen megoldások vannak..., vízszerelés dettó, hol van már a régi kócos 1"-os csövezés, menetvágás? Múltkor láttam egy short videót, hogy csatlakoztathatsz össze két réz csövet..., hát nem is tudom, forrasztás, roppantós kötés, peremezős, gépi roppantós spec. elemekkel, stb. csak lestem. A villanyszerelést valamennyire követem, kicsit talán értem is, hát ott is vannak megoldások, ötletek pl csak vezetékek összekötésére..

Ha semmi más nem változott volna csak ez, már ez önmagában elviszi az időt a barátoktól, hiszen a munkád miatt is tanulni kell.

Előzmény: fgyozoo (90069)