A csemegeszőlők között különleges kategóriát képvisel a magnélküli Carolus mazsolaszőlő- fajta. Bőtermő, harmonikus ízű aszalvány készíthető belőle. Bogyómérete kisebb ugyan, mint a megszokott iráni mazsoláknak, de íze, kellemes aranyló színe fölülmúlhatatlan.
A fajták leírása :: Karolus
<vissza a szőlőfajták listájához
A szőlőfajta neve:
Karolus
(Kiválasztás száma) Szinonimák:
szülők:
Eredet (Szerző):
Magyarország, (Bakohyi Karoly)
Cél / Típus:
beznasienna / Vitis Vinifera
érés:
korai, SAT: 2300 - 2400 [° C]
szín:
Zulte
ízlés szerint:
muskotály, a pép feszes, enyhén ropogós
bogyók:
3-5 g, 15-17 mm gömbölyű
szőlő:
300 - 500 [g], közepes, hengeres, 1-2 szárnyas, közepes szigorú
Cukor / sav tartalom:
20 - 24 [%] / 5-6 [g / l]
Magasság / faágyak:
közepes erős / jó
A csecsemők fertőződése:
70 - 80 [%]
Szereplõcsoport:
1,2 - 1,5
terhelés:
35 - 40 termékeny szemöldök a cserjék számára
termékenység:
nagy
vágás:
8-10 mesh
Fagyállóság:
-18 ÷ -19 [° C]