KVX300
2024.12.02
|
|
0 0
67779
|
Én egy 100 LE-s Dusterrel húzom a 850kg össztömegű lakómat. A Duster önmagában sem egy versenygép, pláne vontatvánnyal. Ezzel együtt nincs panaszom a Duster vontatási képességeire: többé kevésbé a forgalommal együtt tud gyorsulni (bár a közlekedési partnerek a lakó láttán ezt nem várják el), a sebessége meg minden sebességkorlátozás áthágására alkalmas, így ez sem okoz problémát. A 10%-os emelkedőn még kanyarból kijövet 2.-ben is rángatásmentesen, szépen húz. Ezek alapján nincs is több elvárásom, amit ne teljesítene a szerelvény.
Tapasztalatom szerint simán megy 100km/h felett is a vontatás, csak a fogyasztás ugrik meg drasztikusan. 80-90 km/h-ig elmegyek 9,5-10 l/100km átlaggal, e felett meg inkább 12-14 l/100km-re adódik az átlagom (LPG-s a kocsi). Azért a kis sebesség többletért (és néhány 10 perc menetidő csökkenésért) nem éri meg nekem rohanni. A lakókocsizás/lakóautózás egyébként sem a rohanásról szó (az én olvasatomban), hanem idegen helyek megismeréséről, megnézéséről. Az meg úgy sem megy nagy sebességgel. |
Előzmény: hondus67 (67777)
|
|