Egy ide illő idézet a Star Trek klub fórumáról:
"Lehet, hogy már esett róla szó, de azt hiszem el kell mondjam, hogy rossz volt a műsorpolitika (TV3) a ST-kel kapcsolatban. Méltányolom, hogy elkezdték leadni a sorozatot az elejétől, de én sokkal inkább kezdtem volna a NG-nél, mintsem az elején. Régebben engem sem érdekelt az egész Star Trek, a mozifilmektől pedig egyenesen viszolyogtam, csak mikor a SAT1-en bejött a NG, akkor kezdtem rákapni, mert nem tűnt olyan Pirx kapitányosnak, mint az eredeti sorozat, hanem egy jól megdizájnolt, modernkinézetű izgalmas scifi sorozatnak. Aztán csak javult, egyre keményebb és dögösebb lett, még a DS9 is, noha abban voltak igen mély hullámvölgyek. És most a Voyager. Közben már az eredeti sorozatot is megszerettem, hiszen elkapott a ST szellemisége, és már nem elsőroban mint látványos scifit nézem, hanem a szellemiség jegyében a történetekért, a megoldásokért, az elképzelésekért.
Szerintem sokan vannak (lennének) ezzel így, akik egyszerűen csatornát váltottak, amikor Kirk kapitány jelentkezett.
A moziban (és a tévében is) nem volt sikere számomra a nagy filmeknek sem, sőt még akkor sem, mikor már Picard lépett a képbe. Túlontúl "gagyi" volt az egész. Talán a legutóbbi két rész az, amire azt mondanám, hogy ez igen, megfelel a kornak, tényleg mondott valami igazán újat, látványos, izgalmas volt, versenyképes a scifi piacon. Remélem a következő még jobb lesz, mert akkor biztos beülök, és beülnek talán mások is. Egyre inkább."