Csam úr Creative Commons License 2024.12.01 0 0 15788

"A szeszhez is lehetne."

Nézd miket találtam: 60-as 70-es évek beli plakátok.  Mivel kicsibe tettem be, nem látszik a szlogen: "Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt" Semmire nem mentek vele, akkor is igen sok alkoholista volt különösen a fizikai munkások között , az valami férfias dolognak számított meló után inni egyet (vagy sokkal többet a haverokkal).

Hatástalan volt.

A 70-es évekből olvastam olyan rendeletet, hogy a boltok nem árulhattak kis kiszerelésű tömény szeszt.

Hatástalan volt, mert az alkeszek összeálltak összedobták a pénzt és vettek fél literes közösen úgy iszogattak.

Olyanról is olvastam, hogy megtiltották valami rendeletben, hogy reggel 9-óra előtt nem árusítható alkohol, hogy a munkába menő emberek ne már némi töltéssel kezdjék a műszakot.

Hatástalan volt mert megvették előző nap délután és a "baráti" társaság egyik tagja már kora reggel vitte a fél literes CS-vitamint (csersznye pálinka közneve volt a melósok körében) és körbe járt az üveg.

Ezek után mit gondolsz mi a fenének kellene ezt újra kiplakátolni? Úgyis hatástalan .

Előzmény: püfffneki (15783)