Sziasztok!
Témához bekapcsolódva:- No, a korábbi KIP lakónál is azt tapasztaltam , igencsak harmat gyenének találtam a tetejét. Sosem merészkedttem rá, és erre sem fogok. Fő a bztonság, és a békesség.:-)
Tetőre poggyászt elhelyezni!? Csak annyit ,és szerintem már mindenki tapasztalta, kissé erősebb szélben is hogy inog menet közben mikor, kapunk jókora oldal szelet. Vagy elég ha egy kamion elsuhann melletünk. Óvatos "gépészkedés,, igényel úton tartása a szervénynek. Elkébzelem, ha még + csomagot helyeznénk el a tetőn,mi lenne. Bocsánat, távoláll tőlem az okoskodás,önmagam fényezése, jó pár évtizedig kamionoztam, nyitott platóstól, a ponyvásig, a hűtőn át sok, sok, féle felépítményessel jártam. Nyerges, és pótós kivitelben is, szóval írtó nagy szerepe van a menetsbilitás szempontjából a helyesen megválasztott súly elosztásnak.
Ahogy egy kedves hozzászóló is említette, a saját, és bruttó össztömeg között, valóban nem sok "motyót,, vihetünk magunkal.Amit persze valahol meg is értek. Ha nem vad kepingezni indulunk, akkor szintem minde helyen találunk élelmiszer boltot,és remélem hogy a fél műhely felszerelést sem kell magunkal cipelni.
Ez csak az én szerény véleményem,nem vagyunk egyformák, nem mindenki gondolja így, amivel nincs semmi baj.
Aztán...Nagy az öröm! Kikürtölöm! Haza hosztam! Megpucoltam!...........( azt még nem.) Mit pucoltam! Síkátam! Töröltem! Verébbel pörőltem! Imátkoztam, fűnek, fának! csak odafőnt meghallanának! ..... Oké, ez egy vers részlete, autó, ill:motor, vásárlásról szól.
Úgy vélem én is a létra, és a tetőcsomi tartó , inkább csak desing, mint sem nélkülözhetetlen kellék. Bár, ruhaszárító zsinor egyik végpont rögzítésére kiáló! Csak aztán haza induláskor el ne feletjsük le oldani. Fura lenne ha egy nagy tölgyfát húznánk magunk után.
Ez nem vicc! Én egyszer megcsináltam!
Kertes házban laktunk. Nyerges, platós, félpótkocsi, bent állt az udvaron. Nyár volt jó idő,ruha szárító zsinor kevésnek bizonyult, vagy ép elszakadt már nem emlékszem, lényeg el voltam foglalva , és mondtam a páromnak kösse ki a "rakonca vasra,, az egyik végét, a másik végét meg a mellék épülét tetőgerendályához. Szótfogadó asszony lévén így is tett. Pár nap elteltével, a nyitott pótkocsira volt szükségem. Alá tolattam, össze kapcsoltam,és indulás. Alig indulok, el, kiabálásra figyelek fel, nézem a jobb oldali visszapillantó tükört,, mi a fenét kiabálnak már,,....és egy óriási porfelhőt látok magam mögött. Jó erős szakító szilárdságú volt a ruhaszárító, pedig esküszöm nem drót kötélből . Sikerült lebontanom a mellék épülte tetőszerkezetét.:-)
![](https://img.index.hu/imgfrm/1/8/3/6/THM_0018101836.jpg)
![](https://img.index.hu/imgfrm/1/8/3/7/THM_0018101837.jpg)