kofic Creative Commons License 2024.11.28 0 0 231491

nem győzködni akarlak  akkor én is saját tapasztalatból :

olaj -   Rubioval 1 réteg, próbálok megfelelő mennyiséget felhordani, majd egy excenterre rakott paddel eldolgozom és kész. 

Bonával 1 réteg oaj bedolgozva, majd 1 réteg Hardwax Oil hengerelhető! viaszos emulzió. Elvileg a második réteg önmagában is működik és elegendő, de az olajos alappal szebb felületet ad. Ez a holmi 20eFt/L  és  20m2 re elég. Én eddig mindig többet kentem le vele, gondolom az olajos alap miattt.  Nincs maszatolás, letörlés, polírozás stb. Annyi a szabály, hogy a hengerelt felületre már nem szabad visszamenni. Megszárad és kész. 

lakkozás- mindig PU és poliészter lakkokat használtam, sokkal jobbak voltak a vizesnél. Pácból is szinte mindig oldószerest, nem részletezem az okát. Ezt is csak szórással lehet felhordani. 

1 réteg izolátor vagy 1-2 réteg töltőalapozó és 1-2 réteg fedőlakkozás. Mindig köztes csiszolás, anyagmozgatás, mézeskendő, és a rohadt macerás szerszámtisztítás. 

Büdös, kényes, körülményes , javíthatatlan. A lakk relatíve jóval olcsóbb, de tetemes része a levegőben landol. Megtippelni előre, hogy mennyit kell bekeverni, ha közben elfogy és újat keversz, a maszkból csepeg a pára, a pisztoly biztosan a legnagyobb táblába fog köpni egyet, vagy a tömlővel levered a poharat,  szállításnál ha véletlenül leütöd a sarkát mert baszki persze, hogy leütöd - szinte javíthatatlan, soroljam még? 

Előzmény: Tschaby (231488)