A vallások és titkos társaságok misztériumai az ősi asztrológiára bazíroznak, nem pedig a matematikára, vagy fizikára... Nem kérdéses, hogy ezek napjainkban áltudományos magyarázatoknak számítanak, de feltárni ezeket CSAK a Schemhamphoras segítségével lehetséges, akár tetszik, akár nem...
Szerintem érdemes lenne elgondolkozzál Viola Zoltán író és filozófus sorain:
"Na már most Klaus Matefi magyarázata rendkívül valószínű, mindenesetre ez az a magyarázat, amit az eddig hallottak közül én egyelőre a leghihetőbbnek és leglogikusabbnak tartok. Jó lesz emlékeztetnem rá mindenkit ismételten, hogy ez nem azt jelenti, hogy ő az asztrológiának csinálna reklámot, aminthogy én sem: ő ért az asztrológiához, de nem hisz benne! Ért hozzá, emiatt ki tudja számolni, hogy a régen élt emberek miben hittek. Az asztrológia nem tudomány, hanem áltudomány; az ellenben történelmi tény, hogy a régi emberek hittek az asztrológiában, márpedig a régi hiedelmek kutatását mitológiakutatásnak nevezik, és ez már igenis tudomány! Klaus Matefi elmélete tudományos módszerekkel ellenőrizhető, verifikálható és falszifikálható, emiatt teljes mértékben kiállja a tudományosság kritériumait. Mindezideig épp hogy ez a legtudományosabb elmélet, amivel találkoztam a betlehemi csillaggal kapcsolatban." (forrás)
Persze az se baj, ha nem teszed, ugyanis azt írkálhatsz itt össze, amit jónak látsz...