KlausM Creative Commons License 2024.11.22 0 0 4

Bevezetésnek röviden arról, hogy miként jutottam el a közel 30 évi intenzív kutatómunkám folyamán a vallási mítoszok kozmikus kapcsolatainak feltárásához. Erre az útra  Teres Ágoston jezsuita csillagásznak a "Biblia és asztronómia" című munkája vezetett, amit nagy érdeklődéssel tanulmányoztam, de mire végére értem, azt kellett konstatálnom magamban, hogy egyáltalán nem oldotta meg kielégítően a "betlehemi csillag" mibenlétének titkát, ezért fáradságot és időt nem kímélve fogtam bele ennek felderítésébe. Itt megjegyezném előre, hogy az itt közzé adott idegen nyelvű  szövegek fordítását én végeztem.
A későbbi eredményeimet egy szerencsés véletlen alapozta meg, ugyanis mint ismeretes, Európában hatalmas érdeklődéssel várták 1999 nyarán azt a teljes napfogyatkozást, amire már a XVI. században felhívta a figyelmet az asztrológiában, kabbalah-ban, hermetikus ismeretekben és a héber nyelvben is jártas, zsidó származású Nostradamus (1503 - 1566):

"L` an mil neuf cens nonante neuf sept mois, Du ciel viendra un grand Roy d` effrayeur," (Centurie X., LXXII.) (Les Propheties de M. Michel Nostradamus, Dont il y en a trois cens qui n`ont encore jamais été imprimées; A Lyon, 1566; S. 164)
"Ezerkilencszázkilencvenkilenc hetedik havában az égből megérkezik a rettegés nagy királya." (Centuriák X. 72.)

Korábban és azóta is számos kitaláció született már Nostradamusra hivatkozva, viszont annyi biztos, hogy ez volt az egyetlen időpont, amit ő konkrétan megadott.

Ekkortályt jutottam hozzá egy 1984-ben német nyelven is megjelent francia kiadványhoz ("Dozulé-Botschaft Christi, Einzig und endgültig - Das Glorreiche Kreuz - Zeichen des Menschensohnes" - "Dozulé-Krisztus üzenete, egyedüli és végérvényes - A dicsőséges kereszt - Az Emberfiának a jele"), ami azt bizonygatta, hogy Dozulé lesz a központja ennek a közelgő nagy eseménynek, egy keresztnek:

"Ez a kereszt uralkodik a világon, és a világ ezt nem sejti, vagy nem ismeri, vagy elfelejtette. És mégis ez az egyetlen reményük." (10. old.)
"Mondd a papnak, hogy ez a dicsőséges kereszt, ami ezen a helyen kell felállítódjon, Jeruzsálemmel azonos kell legyen." (12. old.)

Nagyban elősegítette a további tevékenységemet egy 1997-ben forgalomba hozott "Fuji AstroLogln" (In der Reihe Wissen/Bildung) Windows 95-ös asztrológiai kereső program megvétele (akkoriban 19 Márka 80 Pheningbe került), amihez aztán beszereztem egy computert is. Ennek segítségével ismertem fel azt, hogy a Nostradamus által beharangozott kozmikus esemény nem csak egy szimpla teljes napfogyatkozásról szól, hanem 1999.08.11-én realizálódó teljes napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus keresztről.

A későbbiekben az is világossá vált számomra, hogy miért éppen Dozulé-t  (é.sz.: 49°13´57˝, ny.h.: 0°02´31˝) tekinti az említett kiadvány ennek a kozmikus esemény központjának (persze tévesen) , merthogy a hozzávetőlegesen 710 m/s sebességgel haladó teljes napfogyatkozás árnyékának középvonala ott érte el Franciaország tengerpartját.

Előzmény: KlausM (-)