szis91 Creative Commons License 2024.11.20 0 0 920

Sziasztok,

1,5 TSI ACT Skoda Scalat terveztem venni (2019-es, 26e km) de a szerelőm a mai nap annyira rossz véleménnyel volt erről a motorról, hogy elmondani nem tudom. Állítása szerint sokkal rosszabb mint az eggyel korábbi 1,4 TSI-k, hengerkopást, csapágy problémákat, és sok egyéb motor problémát említett, "sz*r az egész" konklúzióval.

Hetek óta olvasgatok a motorral kapcsolatban kengurúzásról, hideg alapjárat ingadozásról, kicsit hangos kéthengeres üzemmódról stb,  viszont komolyabb konstrukciós és tartóssági problémákról sehol nem olvastam/hallottam eddig. (többek között ezen a fórumon sem olvastam olyan kritikus problémát, amikor 800 ezreket kellett volna valakinek motorfelújításra költeni)

Kérlek segítsetek tanácsokkal, főleg akinek hosszabb távú tapasztalata van ezzel a motorral.

Szerelőnek azzal érveltem, hogy a kiszemelt kocsiban csak 26e km van, tehát 4-5 év használat után úgy is lecserélném a mérete miatt (kb 90e km-nél).
Az ő állítása szerint nem egy ilyen motort látott vagy hallott róla, hogy 40-60e ,de volt hogy 8e! km után kellett motort javítani.

Hol az igazság?

Kezdek begolyózni a sok TSI fórum és videó láttán.

Köszi előre is!