"Azért nem, mert a spec rel axiómája triviálisan szimmetria paradoxonra vezet."
Nem teszi.
"Nézzük a klasszikus "iker paradoxont"."
A klasszikus ikerparadoxon nem paradoxon, csak úgy hívják mert a figyelmetlenek és hozzánemértők paradoxonnak vélik.
"Az idődilatáció létrejöttéhez nyilvánvalóan szükséges asszimmetriát feltételezni, amikor is mindig a "visszafordulás" során fellépő gyorsulásra hivatkoznak."
Ilyet senki nem tesz, aki érti a specrelt igazából. (És ahogy tanult kollégám már megállapította: te valamit nagyon nem értesz abból, hogy mit is hívunk "idődilatációnak". Nem az ikrek létrejövő korkülönbségét.)
Asszimmetria valóban van: az egyik megfigyelő egyszem vonatkoztatási rendszerben van végig, a másik viszont kettő darabban. Hogy hogyan jutott az egyik vonatkoztatási rendszerből a másikba, az a klasszikus ikerparadoxon szempontjából lényegtelen. Tehát a megfordulás gyorsulásai is lényegtelenek.
"Csak hogy épp a spec rel inerciarendszerekre állítja az idődilatációt, tehát ez a példa nem alkalmas az idődilatáció értelmezésére a spec rel keretein belül."
Nem is arra szolgál.
Arra szolgál, hogy bemutassa: a téridő szerkezete furcsább annál, mint amit ösztönös józan ésszel az ember képzel.
"Az inerciarendszerek a spec relben is szimmetrikusak, így konzekvenciaként ellentmondás minden axiómájából következtett állítás (távolság kontrakció, tömegnövekedés)."
Non sequitur. Az első állításból semmiféle logikával nem következik a második.
Mellékesen pedig a specrel két posztulátumából MATEMATIKAILAG levezethetők a megkifogásolt jelenségek, és kísérletileg ezek létezését már réges-régen igazolták. Tehát, hogy szerinted ellentmondások, azt beszéld meg a gyógyszerészeddel vagy a műkörmösöddel.
"Nyitott vagyok az ellenérvekre. De hagyjuk a "saját idő" meg "Minkowski-féle négyes tér" mellébeszéléseket."
Tehát akkor NEM VAGY nyitott az ellenérvekre. Tudod, minden szakterületnek és minden elméletnek megvannak a saját alkotóelemei és fogalmai. Vagy hajlandó vagy ezeket használni, vagy esélytelen leszel megérteni a dolgot. Egy példával megvilágítva: "Szerintem az evolúcióelmélet hamis, de nyitott vagyok az ellenérvekre, viszont hagyjuk a "mutációk" meg "allélgyakoriság" meg "populációs génkészlet" mellébeszéléseket!"